Meet4Music

Kom naar het mooie nieuwe Amare voor een muzikale ontmoeting met studenten van het Koninklijk Conservatorium. Meet4Music is een gloednieuwe serie gratis toegankelijke workshops in Amare, aangeboden door het Koninklijk Conservatorium. Iedereen is welkom, met of zonder ervaring of instrument.

In deze Meet4Music gaan we ons verdiepen in ritme. Je maakt kennis met verschillende percussie-instrumenten en verkent hun mogelijkheden. Samen met de groep ervaar je hoe diverse ritmes bij elkaar kunnen komen en een collectieve groove kunnen creeren. We sluiten deze Meet4Music af met een collectief optreden waarin we alle ritmes die we hebben verkend gaan toepassen.

Studenten van het KC verzorgen deze workshop.

Voor vragen en aanmeldingen: educatie@koncon.nl

De Angklung is een traditioneel, divers en voor iedereen bespeelbaar Indonesisch instrument. Petra Ruth Alexandry en het DYD Angklung orkest begeleiden deze workshop. We leren de basis van het bespelen van de Angklung om aan het einde samen een stuk uit te voeren.

De Angklung is gemaakt van bamboebuizen die melodieuze tonen produceren wanneer ze worden geschud. Eén Angklung vertegenwoordigt één toonhoogte en daarom zijn er meerdere mensen nodig om een nummer te spelen.

Deze Meet4Music gaat niet alleen over het leren van muziek. Ook samenwerken, inclusiviteit en verbinding zijn van belang. De Angklung moedigt aan tot het naar elkaar luisteren en op elkaar reageren, waardoor een harmonieuze muzikale ervaring ontstaat die een gevoel van verbondenheid oplevert.

Ontdek het plezier van muziek maken, ervaar de magie van de Angklung en ga mee op deze muzikale reis.

Details

Datum

5 juni 2023 19.00 - 20:00

Locatie

Swing, 1e etage Amare

Meer info

Voor vragen en aanmeldingen: educatie@koncon.nl

Entree

Gratis entree

Datum

26 juni 2023 19.00 - 20:00

Locatie

Tribunetrap

Meer info

Aanmelden via educatie@koncon.nl. Laat weten of je een instrument meeneemt en zo ja, welk.

Entree

Gratis toegang