Muziek als Vak masterclass weekend

Op 9 en 10 april 2022 organiseren we weer een Muziek als Vak Masterclass-weekend. In dit weekend komen verschillende aspecten van muziekeducatie volgens de Kodály-werkwijze aan bod. Het weekend vindt plaats in het nieuwe onderkomen van het Koninklijk Conservatorium, Amare.

De workshops haken allemaal aan bij het overkoepelende thema 'Getting started with Kodály'. Hoe begin je zelf als docent te werken met de Kodály methodiek? Hoe verwerk je de methodiek in lessen aan jonge kinderen? Hoe pas je de technieken en ideeën toe op onderwijs aan oudere kinderen of volwassenen? Kun je ook in je instrumentale lessen met Kodály uit de voeten? Al deze vragen komen op verschillende niveaus aan de orde in het weekend in april. De meeste workshops zullen bestaan uit een model-les, een reflectie daarop, en daarna een onderdeel waar je zelf met een onderwerp aan de slag gaat. Op het programma staan workshops gericht op beginnende, én sessies voor meer gevorderde Kodály-docenten.

Naast onze vaste Hongaarse gastdocent László Nemes zal een scala van docenten deze vragen vanuit verschillende praktijk-omgevingen bekijken en hopelijk beantwoorden!

Bekijk hier het complete programma. Kaarten koop je hier.

Details

Datum

9 april 2022 09.00 - 10 april 2022 17.00

Locatie

Koninklijk Conservatorium, Amare, Den Haag