Geannuleerd: Muziek als Vak Masterclass Weekend

Evenement geannuleerd vanwege coronavirus

Om een verdere uitbraak van het coronavirus te beteugelen, hebben de autoriteiten per direct een verbod op evenementen met meer dan honderd personen afgekondigd. Tot nader order kunnen alle evenementen in het Koninklijk Conservatorium geen doorgang vinden.

Eerder gekochte kaarten worden terugbetaald. De meest actuele informatie vindt u op deze pagina.

Op zaterdag en zondag 18 en 19 april 2020 vindt het volgende Muziek als Vak Masterclass Weekend plaats.

De april-editie focust ook dit keer op muziekonderwijs voor de basisschoolleeftijd. In een aantal inspirerende workshops is er aandacht voor onder andere stemvorming & zingen in de klas en ‘songs & games’. Daarnaast kun je – op verschillende niveau’s – werken aan je eigen muzikale kwaliteiten (musicianship). Natuurlijk beginnen we op zaterdagochtend weer met een (optionele) opfrisles solfège!

We zijn blij een vrijwel compleet ‘Haagse school’ docententeam te presenteren. De lessen worden gegeven door Daniël Salbert, Suzanne Konings, Tim Tomassen, Anouk Vinders, Carolijn Moulen Janssen en Jaap Zwart.

Naast de workshops hebben we voor deze editie twee demonstratie-lessen georganiseerd. Groepen kinderen van de Kathedrale Koorschool Utrecht en van de internationale school in Den Haag en hun docenten zullen laten zien hoe zij met muziek en door Kodály geïnspireerd muziekonderwijs bezig zijn.

Op veler verzoek besteden we ook weer aandacht aan instrumentaal onderwijs volgens de Kodály werkwijze. Op initiatief van één van onze alumni is er een ‘werksessie’ gepland, waarin we ervaringen delen, kijken naar bestaand materiaal en waarin we van gedachten kunnen wisselen over nieuwe ideeën.

Over alumni gesproken, voor de alumni van de Master Kodály Muziekeducatie en de cursus Muziek als Vak is er op zaterdagavond een apart evenement.

Kortom, genoeg reden om je weer aan te melden! Bezoek de website van Muziek als Vak, koop je tickets via de ticketshop, of bekijk het complete en definitieve programma hier

Details

Datum

18 april 2020 09.00 - 19 april 2020 17.00

Locatie

Kees van Baarenzaal, Koninklijk Conservatorium, Juliana van Stolberglaan 1, Den Haag.

Meer info

Get your tickets in the ticketshop. You can find the complete and detailed programme here.

Entree

Tickets € 25 – € 200.