Muziekfestijn voor kinderen

Kom luisteren en zelf instrumenten proberen tijden de junior Open Dag van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Op zondag 22 mei organiseert het Koninklijk Conservatorium een Open Dag voor de jongste jeugd. Kinderen van 4 t/m 11 jaar die heel graag een instrument willen spelen, of al begonnen zijn, kunnen zelf verschillende instrumenten komen uitproberen, waarna het mogelijk is je in te schrijven voor één van de cursussen die starten in september. Uiteraard is het hele gezin welkom!

Naast diverse presentaties door docenten en de kinderen die al lessen volgen op het conservatorium, zijn tijdens het Muziekfestijn de docenten van onze cursussen PI en BASIS aanwezig om de kinderen te begeleiden bij het leren kennen van de instrumenten.

Instrumenten

Kinderen van 5 of 6 jaar kunnen zich inschrijven voor één van de volgende twee groepen:

 • Groep Geel: Piano, accordeon, cello, blokfluit
 • Groep Groen: Viool, slagwerk, bas en harp

Kinderen van 7-11 jaar schrijven zich in voor de groep Blauw, waarbij ze kennis maken met de instrumenten fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot.

Ben je enthousiast geworden over een cursus en wil je je aanmelden? Na de Open Dag is het mogelijk om je in te schrijven voor een oriëntatieles.

Programma

Op zondag 22 mei zijn er 4 starttijden waarvoor je je kunt aanmelden. Het programma duurt een uur:

 • 12.00 – 13.00 uur (inloop 11.45 uur)
 • 13.00 – 14.00 uur (inloop 12.45 uur)
 • 14.00 – 15.00 uur (inloop 13.45 uur)
 • 15.00 – 16.00 uur (inloop 14.45 uur)

Je kunt een voorkeur opgeven en wordt voor één van de starttijden uitgenodigd. Meerdere kinderen uit één gezin die deelnemen starten uiteraard op dezelfde tijd.

Aanmelden

Ieder kind dat wil deelnemen kan apart worden aangemeld via dit online formulier. Je krijgt dan enkele dagen voor het Muziekfestijn te horen op welke starttijd je kind of kinderen zijn ingedeeld.

Meer over de cursussen

 • PI: muziek voor kleuters is een muziekprogramma voor kleuters vanaf 5 jaar met een duidelijke aanleg voor muziek. De instrumenten waar zij uit kunnen kiezen zijn viool, cello, contrabas, blokfluit, piano, accordeon, slagwerk en harp.
 • Voor kinderen vanaf 7 jaar is er BASIS: blaasinstrumenten voor kinderen. Een innovatief programma waarin klankvoorstelling, samenspelen, componeren en improviseren centraal staan bij het leren bespelen van de instrumenten uit het klassieke blaaskwintet; fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot.

  Dinsdag 28 juni 16.00-18.00 uur vindt een oriëntatie-les plaats, waarvoor geïnteresseerden voor het programma BASIS zich kunnen inschrijven. Tijdens deze oriëntatie-les bekijken we of een kind geschikt is om deel te nemen aan het programma.
 • Het Jong KC Kinderkoor bestaat uit kinderen tussen 6 en 12 jaar. Door samen te zingen en bewegen op muziek maken zij zich spelenderwijs een groot aantal muzikale vaardigheden eigen. Het plezier van het samen musiceren staat hierbij centraal.

Het is uiteraard ook mogelijk je (kind of kinderen) al aan te melden voor de cursussen PI, BASIS en Kinderkoor.

Details

Datum

22 mei 2022 12.00 - 16:00

Locatie

Koninklijk Conservatorium, Amare, Spuiplein 150 Den Haag (4e etage, Club4)

Meer info

Deelname gratis, aanmelden via dit online formulier.