Geannuleerd: Oerknal | Joseph Puglia Curator-in-Residence, “100 Notes”

Evenement geannuleerd vanwege coronavirus

Om een verdere uitbraak van het coronavirus te beteugelen, hebben de autoriteiten per direct een verbod op evenementen met meer dan honderd personen afgekondigd. Tot nader order kunnen alle evenementen in het Koninklijk Conservatorium geen doorgang vinden.
Eerder gekochte kaarten worden terugbetaald. De meest actuele informatie vindt u op deze pagina.

Joseph Puglia
, curator-in-residence en solo viool
Gregory Charette, dirigent

Susanne Peters, fluit
Daniel Boeke, klarinet
Daniel Walden, piano
Christian Smith, percussie
Jellantsje de Vries, viool
Raphaella Engelsberg, viool
Lidwine Dam, viola
René van Munster, cello
Gregory Charette, artistic direction

J.S. Bach - Deel 3 uit Sonate nr. 2 in a, BWV 1003
Zorn - Bateau Ivre
Studenten Compositie - nieuw werk ‘100 notes’
Broekman - Among all names
Ayres - Concert voor viool en kamerensemble (wereldpremière)

Oerknal is verheugd om aan te kondigen dat violist Joseph Puglia curator-in-residence is tijdens seizoen 2019/20. Joseph heeft een opwindend programma ontwikkeld waarin hij de virtuositeit van muziekuitvoeringen onderzoekt. Wat is virtuositeit? Wat gebeurt er wanneer een artiest tot de uiterste grenzen van zijn mogelijkheden wordt gedreven?

Werken van J.S. Bach en John Zorn worden zij aan zij gepresenteerd, als voorbeelden van instrumentale virtuositeit van alle eeuwen. Jesse Broekman is een jonge Nederlandse componist met een uniek talent. Zijn duet Among all names voor fluit en cello is een virtuoze samensmelting van textuur en timbre. In feite creëert hij met deze twee instrumenten een super-instrument. Het hoogtepunt van dit concert is de wereldpremière van een nieuw concert voor viool en kamerensemble van Richard Ayres. Richards muziek is kleurrijk, energiek en levendig en onderzoekt de traditionele rol van 'solist' op manieren die subtiel subversief en manisch extrovert zijn.

Als onderdeel van dit project geven Joseph en ensemble Oerknal workshops aan de afdeling Compositie van het Koninklijk Conservatorium. 10 studenten creëren samen een 20 minuten durende ‘suite’ die verschillende concepten van virtuositeit onderzoekt (melodie, harmonie, ritme, structuur, enz.). Elke componist maakt een stuk van maximaal 2 minuten lang, bestaande uit niet meer dan 100. Zij maken muziek voor verschillende bezettingen, variërend van solo tot nonet.

Samenwerkingspartners Oerknal, Gaudeamus muziekweek en Korzo Theater

Details

Datum

9 april 2020 20.30

Locatie

TivoliVredenburg, Utrecht

Meer info

Entree

€ 17,- / € 13,- CJP

Datum

10 april 2020 19.30

Locatie

​Korzo Studio, Den Haag​

Meer info

Tickets: korzo.nl

Entree

€15 / €7 student / <27