Geannuleerd: One Minute Symphony

Evenement geannuleerd vanwege coronavirus

Om een verdere uitbraak van het coronavirus te beteugelen, hebben de autoriteiten per direct een verbod op evenementen met meer dan honderd personen afgekondigd. Om deze reden kunnen ook evenementen in het Koninklijk Conservatorium tot en met 31 maart 2020 geen doorgang vinden.

Eerder gekochte kaarten worden terugbetaald. De meest actuele informatie vindt u op deze pagina.


Residentie Orkest
Nicholas Collon, dirigent
Baiba Skride, viool

One Minute Symphony
Smetana – De Moldau uit ‘Mijn vaderland’
Schumann – Vioolconcert
Debussy – La mer

One Minute Symphony
Tijdens de Symphonic Fridays van het Residentie Orkest schuiven wereldberoemde solisten en dirigenten aan bij het Residentie Orkest om je onder te dompelen in het mooiste van twee eeuwen symfonische muziek. Aan het begin van elk concert in deze bijzondere serie gaat een One Minute Symphony in première. Voor dit project gaan studenten Compositie van het Koninklijk Conservatorium op zoek naar verhalen uit de stad Den Haag. Op basis hiervan schrijven zij een symfonie van één minuut die een paar weken later in première gaat, uitgevoerd door het Residentie Orkest.

Kleuren van het water
Zacht stromend, ritmisch druppelend of woest golvend: in water zit muziek. Smetana’s en Debussy’s fascinatie voor kronkelende rivieren en de mysterieuze gevaren van de zee komt tot uiting in de meesterstukken De Moldau en La mer. Violiste en artist in residence Baiba Skride zal ongetwijfeld imponeren in het Vioolconcert van Schumann, dat lange tijd een onbekend werk bleef. Pas tachtig jaar na de dood van de componist ging het in première. Sindsdien verovert het vele harten.

Samenwerking Residentie Orkest en Koninklijk Conservatorium
Het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium hebben de afgelopen jaren aan unieke gezamenlijke projecten gewerkt, om positief bij te dragen aan het carrièreperspectief van de toekomstige generatie musici, componisten en muziekdocenten, en de toekomst van het professionele symfonieorkest. Zo bestaat er al enkele jaren een gezamenlijke masterspecialisatie voor talentvolle studenten om praktijkervaring op te doen in het symfonieorkest: de Orkest Master. De One Minute Symphony is een voorbeeld van de samenwerking tussen het orkest en de afdeling Compositie.

Details

Datum

13 maart 2020 02.00

Locatie

Zuiderstrandtheater, Den Haag

Meer info

Entree

€ 26,- / € 33,- / € 38,- / € 47,- € 10,- <27