One Minute Symphony - Prinsjesdagconcert

Residentie Orkest
Nicolas Collon, dirigent
Baiba Skride, viool

Maarten Bauer - One Minute Symphony (première)
Mozart - Vioolconcert nr. 3
Ravel - Suite nr. 2 ‘Daphnis et Chloé’
Ravel - Boléro

One Minute Symphony
Het Residentie Orkest opent traditiegetrouw het nieuwe concertseizoen met het Prinsjesdagconcert. Dit concert begint met de première van een One Minute Symphony. Voor dit project gaan studenten Compositie van het Koninklijk Conservatorium op zoek naar verhalen uit de stad Den Haag. Op basis hiervan schrijven zij een symfonie van één minuut die een paar weken later in première gaat, uitgevoerd door het Residentie Orkest.

Artist in residence Baiba Skride opent seizoen
Sinds ze in 2001 de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd won, behoort de Letse violiste Baiba Skride tot de absolute wereldtop. In haar eerste concert als artist in residence van het orkest ontmoet ze chef-dirigent Nicholas Collon in de pure klanken van Mozarts Derde vioolconcert, gecombineerd met twee klassiekers van Ravel, waaronder zijn extatische Boléro.

Samenwerking Residentie Orkest en Koninklijk Conservatorium
Het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium hebben de afgelopen jaren aan unieke gezamenlijke projecten gewerkt, om positief bij te dragen aan het carrièreperspectief van de toekomstige generatie musici, componisten en muziekdocenten, en de toekomst van het professionele symfonieorkest. Zo bestaat er al enkele jaren een gezamenlijke masterspecialisatie voor talentvolle studenten om praktijkervaring op te doen in het symfonieorkest: de Orkest Master. De One Minute Symphony is een voorbeeld van de samenwerking tussen het orkest en de afdeling Compositie.

Volg componist Maarten Bauer over zijn One Minute Symphony: residentieorkest.nl

Details

Datum

17 september 2019 20.15

Locatie

Zuiderstrandtheater, Den Haag

Meer info

Entree

€27,- / €39,- / €48,- / €55,- / €10,- <27