Open Dag PI, BASIS en Kinderkoor

Op zondag 30 mei organiseert het Koninklijk Conservatorium de eerste ‘muzikale teststraat’ van Nederland, voor alle kinderen van 4 t/m 9 jaar die heel graag een instrument willen spelen. Het Koninklijk Conservatorium is het enige conservatorium in Nederland met een programma voor kleuters en basisschoolleerlingen die een duidelijke aanleg voor muziek hebben. Tijdens de Open Dag kunnen zij zelf instrumenten proberen en optredens beluisteren door kinderen die nu deelnemen aan PI, BASIS of Kinderkoor. Het hele gezin is welkom!

Muzikale teststraat
Het parkeerterrein van het Koninklijk Conservatorium wordt de leukste muzikale teststraat van Nederland voor kinderen. De Open Dag vindt in zijn geheel buiten plaats. Voor het gebouw van het Koninklijk Conservatorium worden verschillende tenten opgezet. Tijdens een muzikale reis maken kinderen kennis met verschillende muziekinstrumenten én wie durft kan ook een instrument uitproberen (corona proof). Of luister naar bijzondere optredens van ensembles van Jong KC die de Open Dag muzikaal begeleiden.

Gezinnen die de Open Dag bezoeken worden volgens een uitgestippeld pad geleid, zodat voldoende afstand tot andere bezoekers wordt gehouden.

De muzikale teststraat is een ontmoetingsplek met docenten en leerlingen, die aanwezig zijn om vragen te beantwoorden. Ben je enthousiast geworden over een cursus en wil je je aanmelden?

Na de Open Dag is het mogelijk om je in te schrijven voor een testdag.

Aanmelden Open Dag
Wegens de vele inschrijvingen is het helaas niet meer mogelijk je op te geven voor komende zondag 30 mei. Iedereen die zich heeft aangemeld ontvangt uiterlijk donderdag 27 mei een bericht of dat ze geplaatst kunnen worden.

Het is uiteraard nog mogelijk om je (kind of kinderen) aan te melden voor de cursussen PI, BASIS en Kinderkoor.

Het bezoeken van de Open Dag vindt uitsluitend plaats op inschrijving en beschikbaarheid. Na inschrijving word je ingedeeld in een tijdslot van 30 minuten. Deelnemers konden zich inschrijven voor het ochtendprogramma of het middag programma en voor onderstaande categoriën/routes:

10:00 – 11:30 of 12:00 – 13:30 uur.

Categorieën

  • Route PI-1: piano, accordeon, cello en blokfluit
  • Route PI-2: viool, slagwerk, bas en harp
  • Route BASIS: dwarsfluit, hobo, klarinet, fagot, hoorn

Over de programma's
PI: muziek voor kleuters is een muziekprogramma voor kleuters vanaf 5 jaar met een duidelijke aanleg voor muziek. De instrumenten waar zij uit kunnen kiezen zijn viool, cello, contrabas, blokfluit, piano, accordeon, slagwerk en harp.

Voor kinderen vanaf 7 jaar is er BASIS: blaasinstrumenten voor kinderen. Een innovatief programma waarin klankvoorstelling, samenspelen, componeren en improviseren centraal staan bij het leren bespelen van de instrumenten uit het klassieke blaaskwintet; fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot.

Het Jong KC Kinderkoor bestaat uit kinderen tussen 6 en 12 jaar. Door samen te zingen en bewegen op muziek maken zij zich spelenderwijs een groot aantal muzikale vaardigheden eigen. Het plezier van het samen musiceren staat hierbij centraal.

Details

Datum

30 mei 2021 10.00 - 13:30

Locatie

Het Koninklijk Conservatorium: parkeerterrein. Alle activiteiten vinden buiten plaats.