Open Dag PI, BASIS en Kinderkoor

Op zondag 30 mei staan de deuren van het Koninklijk Conservatorium open voor alle kinderen van 4 t/m 9 jaar die heel graag een instrument willen spelen. Het Koninklijk Conservatorium is het enige conservatorium in Nederland met een programma voor kleuters en basisschoolleerlingen die een duidelijke aanleg voor muziek hebben. Tijdens de Open Dag zijn er openbare lessen en concertjes door kinderen die nu deelnemen aan PI, BASIS, Jong KC en het Jong KC Kinderkoor. Ook kunnen kinderen alle instrumenten uitproberen.

PI: muziek voor kleuters is een muziekprogramma voor kleuters vanaf 5 jaar met een duidelijke aanleg voor muziek. De instrumenten waar zij uit kunnen kiezen zijn viool, cello, contrabas, blokfluit, piano, accordeon, slagwerk en harp.

Voor kinderen vanaf 7 jaar is er BASIS: blaasinstrumenten voor kinderen. Een innovatief programma waarin klankvoorstelling, samenspelen, componeren en improviseren centraal staan bij het leren bespelen van de instrumenten uit het klassieke blaaskwintet; fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot.

Het Jong KC Kinderkoor bestaat uit kinderen tussen 6 en 12 jaar. Door samen te zingen en bewegen op muziek maken zij zich spelenderwijs een groot aantal muzikale vaardigheden eigen. Het plezier van het samen musiceren staat hierbij centraal.

Details

Datum

30 mei 2021 09.30 - 13:00

Locatie

Diverse locaties, Koninklijk Conservatorium

Meer info

Op dit moment is nog onduidelijk op welke manier deze dag volgens de dan geldende coronamaatregelen doorgang kan vinden. Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie.