Open Dag PI en BASIS

Overzicht

za 14 april 2018 09:30

Op zaterdag 14 april opent het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (KC) haar deuren voor alle kinderen van 5 t/m 10 jaar (en hun ouders) die ervan dromen een instrument te bespelen. Het KC is het enige conservatorium in Nederland met een onderwijscurriculum voor kinderen vanaf 5 jaar die een duidelijke aanleg voor muziek hebben. Tijdens de Open Dag zijn er openbare lessen en zijn er concertjes door de kinderen die nu op het KC zitten. Kinderen kunnen ook instrumenten uitproberen. 

Twee muziekprogramma’s worden gepresenteerd:
Voor de jongsten (vanaf ongeveer 5 jaar) wordt PI: MUZIEK VOOR KLEUTERS aangeboden. Dit is een programma waardoor kinderen in groep 2 op speelse wijze een instrument leren bespelen. Ze gaan met elkaar liedjes leren zingen, muziek ontdekken door erop te bewegen en te dansen, alles vanuit het principe: muziek maak je met je oren! De liedjes die ze geleerd hebben, gaan ze daarna op instrumenten leren spelen. Er zijn heel veel instrumenten te kiezen: viool, cello en contrabas (allemaal in het formaat van kleuters), piano, accordeon, harp, blokfluit en slagwerk (djembé en marimba).

Voor de kinderen vanaf groep 4/5 ( van 7 jaar en ouder) wordt BASIS: MUZIEK VOOR BLAZERS aangeboden. Ook dit programma gaat uit van het musiceren op het gehoor, koppelt dat aan muzieknotatie zodra dat wenselijk en mogelijk is, maar steeds vanuit het uitgangspunt dat je vooral van muziek geniet als je dat samen met anderen doet. In BASIS wordt gewerkt met de vijf blaasinstrumenten die samen het blaaskwintet vormen: dwarsfluit, hobo, klarinet, fagot en hoorn. Het samenspel vormt de kern van het programma. 

PI-programma (kleuters van 5 jaar)
09:30 uur: instrumenten uitproberen, openbare les en kinderconcert
12.30 uur: einde

BASIS-programma (schoolkinderen van 7 jaar en ouder)
11.00 uur: openbare les, kinderconcert en instrumenten uitproberen
13.00 uur: einde

Alle instrumenten kunnen worden uitgeprobeerd.

Neem een kijkje bij...

Details

Datum

za 14 april 2018 09:30

Locatie

Diverse ruimtes, KC

Entree

Gratis