Open Dag PI en BASIS

Overzicht

za 13 april 2019 09:30

PI: Muziek voor kleuters
BASIS: Muziek voor blazers

09.30-13.00 hrs

Op zaterdag 13 april staan de deuren van het Koninklijk Conservatorium open voor alle kinderen van 5 t/m 10 jaar die heel graag een instrument willen spelen. Het Koninklijk Conservatorium is het enige conservatorium in Nederland met een programma voor kleuters en basisschoolleerlingen die een duidelijke aanleg voor muziek hebben.

Kinderen, geboren tussen 1 augustus 2012 en 1 oktober 2013, kunnen op het Koninklijk Conservatorium 'PI: Muziek voor kleuters' volgen in schooljaar 2018/19. De instrumenten waar zij uit kunnen kiezen zijn: piano, slagwerk (djembé en marimba), accordeon, viool, cello, contrabas, harp en blokfluit.

Voor kinderen vanaf 7 jaar is er 'BASIS: Muziek voor blazers'. Een innovatief programma waarin klankvoorstelling, samenspelen, componeren en improviseren centraal staan bij het leren bespelen van de instrumenten uit het klassieke blaaskwintet; fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot.

Tijdens de Open Dag zijn er openbare lessen, concertjes door kinderen die nu deelnemen aan PI, BASIS, Jong KC en het Jong KC Kinderkoor. Ook kunnen kinderen alle instrumenten uitproberen.

Details

Datum

za 13 april 2019 09:30

Locatie

Kees van Baarenzaal en Studio 3, KC

Entree

Gratis