Open Dag School voor Jong Talent

Zit je op de basis- of begin van de middelbare school en heb je de passie en ambitie om van dans, muziek of beeldende kunst later je beroep te maken? Dan hoef je niet te wachten tot je oud genoeg bent om te gaan studeren. In voortrajecten voor muziek en dans kun je al vanaf groep 4 terecht op het Koninklijk Conservatorium! Vanaf groep 7 is het mogelijk om op de School voor Jong Talent een voortraject op het gebied van dans en muziek te combineren met school. Bij beeldende kunst kan dat vanaf de brugklas.

De School voor Jong Talent is als ‘Excellente school’ aangemerkt door de Onderwijsinspectie en heeft basisonderwijs vanaf groep 7 en een middelbare school op havo- en vwo-niveau. Ook voor leerlingen met een vmbo tl-advies hebben we een speciaal programma ontwikkeld. De lat ligt hoog: je wordt pas toegelaten op de School voor Jong Talent als je het toelatingsexamen haalt.

Online Open Dag zaterdag 23 januari

Op zaterdag 23 januari kunnen kinderen en hun ouders tijdens de Online Open Dag van de School voor Jong Talent kennismaken met de disciplines dans (Dansvakopleiding), muziek (Jong KC) en beeldende kunst. En natuurlijk maak je ook kennis met de School voor Jong Talent zelf, waar je je reguliere schoolprogramma kunt volgen.

Wegens de geldende beperkingen door de corona pandemie wordt het programma volledig online aangeboden. We starten met een algemene toelichting over de school en een kennismaking met de verschillende disciplines muziek, dans en beeldende kunst. Voor alle kinderen (en ouders) interessant en inspirerend om mee te krijgen wie mogelijk je toekomstige medeleerlingen zijn. Daarna is het mogelijk om per discipline en voor de basis- en middelbare school een Q&A (veelgestelde vragen) sessie te volgen.


Programma

Je kunt deelnemen door bovenstaande links aan te klikken.


Toelichting online deelname

Het eerste deel van de Online Open Dag van de School voor Jong Talent kan je kijken via een Youtube livestream (gelijk aan de link boven in het programma). Om deel te nemen aan de centrale aftrap van 11.00 - 11.45 uur heb je daarbij niets meer nodig dan een internetbrowser en het geluid op je laptop, tablet of mobiel. Ook is het mogelijk via de chat in Youtube eventuele vragen of opmerkingen te plaatsen.

Om deel te nemen aan de Q&A sessies tussen 11.45 - 12.45 uur gebruiken we Microsoft Teams. Daarvoor kan je hierboven op de links van de programma onderdelen klikken. Als je deelneemt via de browser, kan je het beste Microsoft Edge of Google Chrome gebruiken. Je browser vraagt mogelijk of Teams je microfoon en camera mag gebruiken. Zorg ervoor dat je dit toestaat, zodat we je kunnen zien en horen tijdens de vergadering. Het is ook mogelijk de Microsoft Teams app te downloaden, die je zal vragen om een microsoft account aan te maken. Bekijk hier een aanvullende toelichting.

Denk eraan bij inloggen in de Teams Q&A's om je microfoon uit te zetten. We vinden het prettig je te zien, maar je camera hoeft niet perse aan. Als je wat wilt vragen kun je je microfoon aanzetten, of de 'hand opsteken' functie gebruiken. Mocht je een hele specifieke vraag hebben, of je vraag niet aan de orde kunnen komen, schroom dan niet en neem contact op met bovengenoemde collega's na afloop.


Dit is een Open Dag voor de School voor Jong Talent. Ben je geïnteresseerd in onze hbo-opleidingen? Ga dan naar koncon.nl/apply-now voor meer informatie of naar de website van de KABK.

Details

Datum

23 januari 2021 11.00 - 12:45

Locatie

Online via Micosoft Teams. Klik hierboven om aan de online onderdelen deel te nemen.