Open Dag School voor Jong Talent

Zit je op de basis- of begin van de middelbare school en heb je de passie en ambitie om van dans, muziek of beeldende kunst later je beroep te maken? Dan hoef je niet te wachten tot je oud genoeg bent om te gaan studeren. In voortrajecten voor muziek en dans kun je al vanaf groep 4 terecht op het Koninklijk Conservatorium! Vanaf groep 7 is het mogelijk om op de School voor Jong Talent een voortraject op het gebied van dans en muziek te combineren met school. Bij beeldende kunst kan dat vanaf de brugklas.

De School voor Jong Talent is als ‘Excellente school’ aangemerkt door de Onderwijsinspectie en heeft basisonderwijs vanaf groep 7 en een middelbare school op havo- en vwo-niveau. Ook voor leerlingen met een vmbo tl-advies hebben we een speciaal programma ontwikkeld. De lat ligt hoog: je wordt pas toegelaten op de School voor Jong Talent als je het toelatingsexamen haalt.

Open Dag zaterdag 23 januari
Op zaterdag 23 januari kunnen kinderen en hun ouders tijdens de Open Dag van de School voor Jong Talent kennismaken met de disciplines dans (Dansvakopleiding), muziek (Jong KC) en beeldende kunst. En natuurlijk maak je ook kennis met de School voor Jong Talent zelf, waar je je reguliere schoolprogramma kunt volgen.

In een programma van ongeveer 1,5 uur zie je een voorstelling of concert of neem je een kijkje in het atelier, en leer je meer over de afdeling en de School voor Jong Talent. De programmaonderdelen van dans en muziek vinden plaats op het Koninklijk Conservatorium, voor beeldende kunst start je op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en breng je daarna nog een bezoek aan het Koninklijk Conservatorium.

In verband met de coronamaatregelen, kan er steeds een beperkte groep mensen tegelijkertijd aanwezig zijn in het gebouw. We vragen je daarom om je in te schrijven als je aanwezig wilt zijn en maximaal één ouder/begeleider mee te nemen. Je ontvangt een week van tevoren een bevestiging of je inderdaad aanwezig kunt zijn, voor welk tijdslot je bent ingedeeld en gedetailleerde informatie over het programma. Voor wie niet naar Den Haag kan komen, is het programma ook online mee te beleven en bestaat de mogelijk om gelijktijdig online vragen te stellen. Vul ook dan onderstaand formulier in, zodat we je vooraf informatie kunnen toesturen.

Meld je aan

Dit is een Open Dag voor de School voor Jong Talent. Ben je geïnteresseerd in onze hbo-opleidingen? Ga dan naar koncon.nl/apply-now voor meer informatie of naar de site van de KABK.

Details

Datum

23 januari 2021 10.00 - 16:00

Locatie

Kees van Baarenzaal en Arnold Schönbergzaal, Koninklijk Conservatorium Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten

Meer info

Meld je aan via dit formulier