PI Braderie 2024

Wil je graag een instrument leren bespelen? Op zondag 21 april organiseert het Koninklijk Conservatorium een open dag voor de PI-cursussen: PI - muziek voor kleuters en PI - muziek voor blazers!

Ben je 4 of 5 jaar oud? Kom dan een kijkje nemen bij PI - muziek voor kleuters. Ben je 8 of 9 jaar oud? Dan zien we je graag bij PI - muziek voor blazers. Uiteraard is het hele gezin welkom.

Op deze dag kun je onder leiding van de PI-docenten verschillende instrumenten uitproberen. Ook zijn er presentaties door docenten en kinderen die al lessen volgen op het conservatorium.

Aanmelden voor de PI Braderie

Ieder kind dat wil deelnemen kan apart worden aangemeld via dit online formulier. Je krijgt dan enkele dagen voor de PI Braderie te horen op welke starttijd je bent ingedeeld. Lees voordat je je aanmeldt onderstaande informatie goed door.

Kinderen van 4 of 5 jaar kunnen kennismaken met PI - muziek voor kleuters. Zij worden ingedeeld bij 4 van de volgende instrumenten (via het formulier kun je één voorkeursinstrument opgeven).

  • Viool, cello, blokfluit, accordeon, harp, slagwerk (marimba en djembé) en piano

Kinderen van 8 of 9 jaar kunnen kennismaken met PI - muziek voor blazers. Zij kunnen 5 instrumenten uitproberen:

  • Fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot

Het programma op zondag 21 april duurt een uur en een kwartier. Er zijn 4 starttijden waarvoor je je kunt aanmelden:

  • 10.00 – 11.15 uur (inloop 9.45 uur)
  • 11.00 – 12.15 uur (inloop 10.45 uur)
  • 12.00 – 13.15 uur (inloop 12.15 uur)
  • 13.30 – 14.45 uur (inloop 13.15 uur) (alleen voor PI – muziek voor kleuters)

Je kunt een voorkeur opgeven en wordt voor één van de starttijden uitgenodigd. Meerdere kinderen uit één gezin starten uiteraard op dezelfde tijd.

Meer informatie over PI

  • PI - muziek voor kleuters is een tweejarig muziekprogramma voor kleuters van 5 jaar met een duidelijke aanleg voor muziek. De instrumenten waar zij uit kunnen kiezen zijn viool, cello, blokfluit, piano, accordeon, slagwerk en harp.
  • Voor kinderen van 8 en 9 jaar is er PI - muziek voor blazers. Een innovatief tweejarig programma waarin klankvoorstelling, samenspelen, componeren en improviseren centraal staan bij het leren bespelen van de instrumenten uit het klassieke blaaskwintet; fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot.

Ben je na de PI Braderie enthousiast geworden en wil je je aanmelden voor een cursus? Dan kun je je inschrijven voor een testdag voor PI - muziek voor kleuters op 22 of 29 juni 2024 of een oriëntatieles voor PI - muziek voor blazers op 25 juni 2024. Op die dagen kunnen we zien of het PI-programma bij de kinderen past. De cursussen starten in september.

Details

Datum

21 april 2024 10.00 - 14:30

Locatie

Koninklijk Conservatorium, 4e verdieping Amare, Den Haag