Piz Amalia Music Festival 2021

In elk Europees land functioneren gespecialiseerde scholen voor leerlingen met buitengewone muzikale aanleg en vaardigheden. In Nederland is de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag zo’n broedplaats van muzikaal talent. Je kunt er een volwaardige schoolopleiding combineren met een intensieve vooropleiding voor het conservatorium. Elk jaar worden vier middelbare scholieren uit Den Haag geselecteerd om met vier scholieren van Konservatorium Winterthur onder leiding van hun docenten een kamermuziekprogramma voor te bereiden en uit te voeren met werken van Zwitserse en Nederlandse componisten. In september gebeurt dat rond de Piz Amalia in Zwitserland, een berg die genoemd is naar onze kroonprinses. Aansluitend worden in november concerten gegeven in Den Haag en Amsterdam.

Het ensemble bestaat in 2021 uit een strijkkwartet met harp, aangevuld met hobo, hoorn en trompet. Voor deze combinatie van instrumenten is een programma samengesteld van componisten uit Zwitserland – Ernest Bloch, Paul HIndemith en Frank Martin - en Nederland - Marius Flothuis, Oscar van Hemel, Andries de Braal en Otto Ketting. Het programma wordt gecompleteerd met de Amerikaanse componist Lorraine St. George Tucker, de Française Marcelle Soulage en de Duitser E.T.A Hoffmann. Er wordt ook muziek van Ludwig van Beethoven gespeeld, van wie sommigen menen dat hij in Zutphen geboren is.

Het programma wordt afgesloten met een opdrachtwerk, dat het Piz Amalia Music Festival heeft gevraagd aan Enrico Ferri, een jonge componist uit Bergamo (Italië), die momenteel een opleiding volgt bij Anthony Fiumara in Tilburg.

Konservatorium Winterthur
Valentin Lupp, trompet - Zoë Hirst, viool / altviool - Simone Kolb, viool / altviool - Sophie Maria Ochsner, cello

School voor Jong Talent Koninklijk Conservatorium Den Haag
Else Marije Baas, viool / altviool - Claire Schuurmans, harp - Leonardo Costa, hobo - Laima Minenko, hoorn

Anthony Zielhorst, artistieke leiding

Details

Datum

12 november 2021 20.00

Locatie

Paleiskerk, Den Haag

Meer info

Voor dit concert kun je reserveren door een e-mail te sturen naar Matteo Costanzi: m.costanzi@koncon.nl.

We vragen alle externe bezoekers om een negatief testbewijs aan te tonen of een QR code middels de coronacheck app. Voor meer informatie klik hier.

Datum

13 november 2021 20.00

Locatie

Splendor, Amsterdam

Meer info

Tickets: € 10 tot € 20 via splendoramsterdam.com