Project Messiah

In 2018 schreef Catrin Wyn-Davies, een van de docenten van de afdeling Zang met een achtergrond als operazangeres en als regisseur, een show die de muziek van Händels bekende Messiah mixt met zijn veel minder bekende oratoria La Resurrezione en Brockes Passion. Twee verhaallijnen lopen parallel aan elkaar: een verhaal over Jezus' vervolging en dood, en een verhaal over een Jonge Man, die een remedie vindt voor een gevaarlijke pandemie, en strijdt met grote farmaceutische bedrijven die hun eigen vaccin willen ontwikkelen tegen enorme winsten.

Achteraf gezien voelt dit nogal vreemd en onheilspellend aan. Niemand had kunnen vermoeden dat we vandaag de dag in een dergelijke situatie leven, en dat deze verhaallijn nu een onvoorziene urgentie heeft.

In deze performance combineren de zangers Händels prachtige en vaak uitdagende muziek in het Engels, Italiaans en Duits: Messiah, La Resurrezione en Brockes Passion brengen allemaal een ander gevoel met zich mee. Het dwingt de zangers ook om bekende aria's in een nieuwe context te heroverwegen. Het vereist gestileerde bewegingen, acteervaardigheden, het creëren van geloofwaardige, sterke en sympathieke personages op het podium en een enorme verbeeldingskracht van de betrokken zangers. Deze vaardigheden zijn allemaal heel anders dan die nodig zijn wanneer deze stukken in de gebruikelijke setting worden gezongen.

De zangers werken met piano, door een van onze meest ervaren coachpianisten Phyllis Ferwerda, en een klein instrumentaal ensemble van studenten van onze afdeling Klassieke Muziek, onder leiding van een van onze studenten Directie.

Foto: Alex Schröder

Details

Datum

27 november 2020 19.00

Locatie

Arnold Schönbergzaal, Koninklijk Conservatorium

Meer info

In verband met de Covid-19 pandemie, is het op dit moment helaas niet mogelijk om dit concert bij te wonen. Meer informatie

Datum

28 november 2020 15.00

Locatie

Arnold Schönbergzaal, Koninklijk Conservatorium

Meer info

In verband met de Covid-19 pandemie, is het op dit moment helaas niet mogelijk om dit concert bij te wonen. Meer informatie