Radio West Concert ECMA

Tijdens de jaarlijkse sessie in Den Haag van de European Chamber Music Academy volgen kamermuziekensembles uit heel Europa lessen in Den Haag. Als onderdeel van deze week presenteren de ensembles zich met een gevarieerd programma.

De European Chamber Music Academy (ECMA) werd in 2004 opgericht op initiatief van Hatto Beyerle (Alban Berg kwartet). Het is een samenwerkingsverband tussen Europese universiteiten, conservatoria en festivals op het gebied van kamermuziek. Samen met de Weense violist Johannes Meissl (Artis kwartet) bracht hij de beste docenten en de meest talentvolle, jonge ensembles uit Europa bij elkaar, waarmee de ECMA is uitgegroeid tot de top op het gebied van kamermuziektraining.

Ook dit jaar werken de jonge musici en hun internationaal vermaarde docenten weer in Den Haag aan hun artistieke ontwikkeling. Ásdís Valdimarsdóttir, Arisa Fujita, Renee Jonker, Patrick van Deurzen en nog nader bekend te maken (inter)nationale musici zullen de verschillende ensembles coachen. Parallel aan de ECMA sessie vindt een Musethica-traject plaats, waarmee ensembles optreden op typen locaties waar een live-concert minder vanzelfsprekend is, zoals scholen, sportscholen en ziekenhuizen.

Kun je er niet bij zijn of wil je het concert nog eens terugluisteren? 89.3 Radio West zendt het concert een week later uit op zondag tussen acht en negen (zowel ’s ochtends als ’s avonds) in het programma Klassiek op West.


Programma:

Trio Bohemo

Bohuslav Martinů, Piano Trio No. 3 in C Major
Matouš Pěruška, violin
Kristina Vocetková, cello
Jan Vojtek, piano

Quantum clarinet trio

Carl Frühling, Trio for Clarinet, Cello and Piano op. 40 - I. Mäßig schnell - III. Andante
Elena Veronesi, clarinet
Johannes Przygodda, cello
Bokyung Kim, piano

Echea Quartet

Franz Schubert - Quartettsatz in C minor, D.703
György Kurtàg - Officium Breve in memorium Andrae Szervánszk
- movements XI-XV
Aliayta Foon-Dancoes, violin
Rosa Hartley, violin
David Shaw, viola
Eliza Millett, cello

Details

Datum

17 oktober 2021 11.00 - 12:00

Locatie

Arnold Schönbergzaal, Koninklijk Conservatorium Den Haag

Meer info

De kaartverkoop voor alle Radio West concerten gaat via amare.nl.
We vragen alle externe bezoekers om een negatief testbewijs aan te tonen of een QR code middels de coronacheck app. Voor meer informatie klik hier.