Residentie Orkest ‘Ondertussen in de stad’

Overzicht

15 december 2017

Joao Silva Ceitil

Twee musici van het RO gaan met een student Compositie en acteur Aus Greidanus de stad in en ontmoeten burgers, uit een gesprek met een man in de viswinkel of een vrouw op straat of in de bibliotheek, zal duidelijk worden wat mensen beweegt en wat de laatste weken het meest relevant was voor hen.
Een tot twee essentiële zinnen uit dat gesprek zijn leidraad voor de student Compositie om binnen een week of vier een stuk van een minuut te schrijven op de orkestbezetting van onze symfonic Friday. Een opmaat tot het avondprogramma; even stilstaan bij wat er leeft in Den Haag en de orkestbezetting van Brahms, Beethoven of Stravinsky ook voor klanken van nu beschikbaar maken. En uiteraard worden de man uit de viswinkel en de vrouw op straat of de bibliotheek met familie of vrienden uitgenodigd bij het concert.
Tien keer in dit seizoen zal het RO mede-eigenaar zijn van wat mensen in Den Haag beweegt, tien keer zal het talenten Compositie de kans geven voor een voltallig symfonieorkest te schrijven; tien keer RO cutting edge.

Details

Datum

vr 15 december 2017 00:00

Meer info

Voor tijd en locatie zie t.z.t. residentieorkest.nl