Romances

Deze middag staat de romantiek centraal, Op het programma staan werken van Tsjaikovski en Brahms, romantisch in karakter. Eerst klinkt Romeo en Juliet van Tsjaikovski, daarna de derde symfonie van Brahms.

Romeo en Juliet gaat bij uitstek over de tragische kant van romantiek. De aangrijpende vertelling van Shakespeare inspireerde Tsjaikovski tot het schrijven van dit symfonische werk, waarvan met name het liefdesthema een permanente plaats heeft weten te veroveren in de populaire cultuur. Bij Brahms staat het romantische karakter van het werk in contrast met het persoonlijke motto dat hij in het eerste deel verwerkte: de noten F-As-F, die de opening vormen en door het werk meerdere keren hun opwachting maken staan voor de woorden: ‘Frei aber Froh’. Het derde deel heeft in de 20e eeuw nog vele levens gekend, waaronder in versies van Frank Sinatra, Jane Birkin en Carlos Santana.

Het orkest wordt gevormd door studenten van het Koninklijk Conservatorium onder leiding van Jonathan Bloxham, bijgestaan door studenten van de Nationale Master Orkestdirectie.


Programma:

Tsjaikovski – Romeo en Juliet
Brahms – Symfonie nr. 3

Jonathan Bloxham, dirigent
Dirigent Nationale Master Orkestdirectie

Details

Datum

15 december 2021 15.30 - 16:30

Locatie

Koninklijk Conservatorium, Juliana van Stolberglaan 1. Arnold Schönbergzaal

Meer info

Helaas is het niet meer mogelijk te registreren, alle plekken zijn reeds vergeven. We vragen alle externe bezoekers om een negatief testbewijs aan te tonen of een QR code middels de coronacheck app. Voor meer informatie klik hier.