Side by Side - Haydn en Mozart

Hidemi Suzuki, dirigent

Mozart – Ouverture uit ‘Le Nozze di Figaro’
Mozart - Symfonie nr. 40
Schnittke - Moz-Art à la Haydn
Haydn - Symfonie nr. 103

De Japanse cellist Hidemi Suzuki staat voor het eerst voor het orkest waar hij o.l.v. Frans Brüggen jarenlang deel van uitmaakte. Als alumnus van de afdeling Oude Muziek van het KC staat hij ook voor een nieuwe generatie musici die nu deels hetzelfde artistieke DNA dragen. Deze interessante combinatie staat garant voor opnieuw een bijzondere aflevering in de serie Side by Side-producties van de samenwerking met het Orkest van de Achttiende Eeuw.

Het programma bevat de één-na-laatste symfonieën van Haydn en Mozart, dus van beiden werk van hun grootste rijping. De beroemde symfonie 'mit dem Paukenwirbel', vernoemd naar de bijzondere opening met een paukenroffel, is een relatief serieus betoog van Haydn. Zijn gebruikelijke humor is wel een onderwerp in de hommage van Alfred Schnittke aan de twee componisten. Als een postmodern ritueel voltrekt zich in Moz-Art à la Haydn een gedramatiseerde stoeipartij met onvoltooide muziek van Mozart voor een pantomime.

Van Mozart zelf staat een symfonie op het programma die van de drie laatste het minst bekend is, maar zeker even groots van karakter en visionaire momenten. Opvallend is het inlassen van een Oostenrijkse volksdans in het trio, en de nieuwe klank door de klarinetten die in opkomst waren en de hobo's van hun plek beroofden.

Dit programma wordt ondersteund door studenten van de afdeling Art of Sound.

Partners

Orkest van de Achttiende Eeuw, Keep an Eye Foundation, Adriana Jacoba Fonds, Zabawas, Den Haag, Van den Berch van Heemstede Stichting, Annexum

Details

Datum

6 maart 2020 20.00

Locatie

Arnold Schönbergzaal, KC

Meer info

Koop uw tickets in onze webshop. (Of bezoek onze ticketshop als u vragen heeft)

Entree

€ 25,- / € 17,50 vrienden van KC / € 10,- <27 / Studenten en medewerkers gratis

Datum

7 maart 2020 16.00

Locatie

Sint Theresiakerk, Maastricht

Meer info

Tickets: Theresiakerk

Entree

€ 25

Datum

8 maart 2020 14.30

Locatie

Cultuurkoepel, Heiloo

Meer info

Entree

€ 27,50