Sonologie Discussieconcert

Werken van studenten, alumni, docenten en gasten van het Instituut voor Sonologie

Het Instituut voor Sonologie heeft een lange traditie als het gaat om concerten met elektronische muziek. Al sinds de jaren ‘60 werden met grote regelmaat concerten gegeven in het Stedelijk Museum in Amsterdam en de Geertekerk en TivoliVredenburg in Utrecht. Aanvankelijk waren dat concerten waarbij voornamelijk studiocomposities werden weergegeven vanaf een bandrecorder, maar tegenwoordig bestaat een groot deel van het repertoire uit stukken waarbij de elektronica live wordt gebruikt of waarbij combinaties worden gemaakt van traditionele instrumenten met elektronische klanken.

De Sonologieconcerten op het Koninklijk Conservatorium zijn ingebed in het onderwijs. De technische en logistieke voorbereidingen worden geheel door de studenten verzorgd. Naast werk van studenten staan er regelmatig elektronische klassiekers op het repertoire. Ook worden gerenommeerde buitenlandse componisten en improviserende musici uitgenodigd om hun werk op deze concerten te presenteren.

Door de uitstekende akoestiek van de zalen, de zeer professionele weergaveapparatuur en de artistieke kwaliteit van het geboden repertoire kan met recht gezegd worden dat dit al jaren de beste concertserie op het gebied van de elektroakoestische muziek in Nederland is. De programma’s komen in de weken voor ieder concert tot stand en worden via sonology.org te zijner tijd bekend gemaakt.

Details

Datum

18 mei 2019 19.30

Locatie

Kees van Baarenzaal, KC

Entree

Gratis