Geannuleerd: Sonologie Discussieconcert met Evan Parker

Evenement geannuleerd vanwege coronavirus

Om een verdere uitbraak van het coronavirus te beteugelen, hebben de autoriteiten per direct een verbod op evenementen met meer dan honderd personen afgekondigd. Tot nader order kunnen alle evenementen in het Koninklijk Conservatorium geen doorgang vinden.

Eerder gekochte kaarten worden terugbetaald. De meest actuele informatie vindt u op deze pagina.


Sonology Discussion Concert featuring Evan Parker with the Sonology Electroacoustic Ensemble, and in a duo with Sonology teacher and long-term collaborator Joel Ryan. Evan has expanded the sonic possibilities of the saxophone at least as much as anyone else in the instrument’s history, developing its polyphonic and timbral capabilities to a degree that has to be heard to be believed, with Joel’s computer-based instrument further multiplying and processing the sound of Evan’s saxophone into a multilayered sound-orchestra.


Het Instituut voor Sonologie heeft een lange traditie als het gaat om concerten met elektronische muziek. Vanaf de jaren ‘60 werden met grote regelmaat concerten gegeven in het Stedelijk Museum in Amsterdam en de Geertekerk en TivoliVredenburg in Utrecht. Aanvankelijk waren dat concerten waarbij voornamelijk studiocomposities werden weergegeven vanaf een bandrecorder, maar tegenwoordig bestaat een groot deel van het repertoire uit stukken waarbij de elektronica live wordt gebruikt of waarbij combinaties worden gemaakt van traditionele instrumenten met elektronische klanken.

De Sonologieconcerten op het Koninklijk Conservatorium zijn ingebed in het onderwijs. De technische en logistieke voorbereidingen worden geheel door de studenten verzorgd. Naast werk van studenten staan er regelmatig elektronische klassiekers op het repertoire. Ook worden gerenommeerde buitenlandse componisten en improviserende musici uitgenodigd om hun werk op deze concerten te presenteren.

Door de uitstekende akoestiek van de zalen, de zeer professionele weergaveapparatuur en de artistieke kwaliteit van het geboden repertoire kan met recht gezegd worden dat dit al jaren de beste concertserie op het gebied van de elektroakoestische muziek in Nederland is. De programma’s komen in de weken voor ieder concert tot stand en worden via sonology.org te zijner tijd bekend gemaakt.

Details

Datum

25 maart 2020 19.30

Locatie

Arnold Schönbergzaal, KC

Entree

Gratis