Sonologie Discussieconcert

Het Instituut voor Sonologie heeft een lange traditie als het gaat om openbare concerten met elektronische muziek. Al sinds de jaren 1960 werden met grote regelmaat concerten gegeven in het Stedelijk Museum in Amsterdam en de Geertekerk en TivoliVredenburg in Utrecht.


Aanvankelijk waren dat concerten waarbij voornamelijk studiocomposities werden weergegeven vanaf een bandrecorder, maar tegenwoordig bestaat een groot deel van het repertoire uit stukken waarbij de elektronica live wordt gebruikt of waarbij combinaties worden gemaakt van traditionele instrumenten met elektronische klanken.

De Sonologieconcerten op het Koninklijk Conservatorium zijn ingebed in het onderwijs. De technische en logistieke voorbereidingen worden geheel door de studenten verzorgd als onderdeel van Paul Jeukendrups lessen Sound Engineering in Electronic Music, die onderdeel uitmaken van het Sonologie bachelor- en mastercurriculum. In de week volgend op het concert wordt tijdens het wekelijkse colloquium met deelnemende en toehorende studenten onder leiding van een docent gediscussieerd over het programma.

Naast werk van studenten staan er regelmatig elektronische klassiekers op het repertoire. Er worden gerenommeerde buitenlandse componisten en improviserende musici uitgenodigd om hun werk op deze concerten te presenteren. Ook studenten van de afdeling Compositie en de Interfaculteit ArtScience komen af en toe aan bod.

Door de uitstekende akoestiek van de zalen, de zeer professionele weergaveapparatuur en de artistieke kwaliteit van het geboden repertoire kan met recht gezegd worden dat dit al jaren de beste concertserie op het gebied van de elektroakoestische muziek in Nederland is. De programma’s komen in de weken voor ieder concert tot stand en worden via sonology.org en een externe mailinglijst te zijner tijd bekend gemaakt.

Meld je aan voor dit concert via deze link.

Foto: Alex Schröder

Details

Datum

13 oktober 2021 19.30 - 21:30

Locatie

Arnold Schönbergzaal, Koninklijk Conservatorium Den Haag

Meer info

We vragen alle externe bezoekers om een negatief testbewijs aan te tonen of een QR code middels de coronacheck app. Voor meer informatie klik hier. In verband met het scannen van de QR codes verzoeken wij u vriendelijk 15 minuten vóór aanvang van het concert aanwezig te zijn.

Entree

Gratis