Sonologie Discussieconcerten

Overzicht

wo 21 maart 2018 20:30

Studenten, alumni, docenten en gasten van het Instituut voor Sonologie

Het Instituut voor Sonologie heeft een lange traditie als het gaat om concerten met elektronische muziek. Al sinds de jaren ‘60 van de vorige eeuw werden met grote regelmaat concerten gegeven in Amsterdam en in Utrecht. Aanvankelijk waren dat concerten waarbij voornamelijk studiocomposities werden weergegeven vanaf een bandrecorder, maar tegenwoordig bestaat een groot deel van het repertoire uit stukken waarbij de elektronica live wordt gebruikt of waarbij een combinatie wordt gemaakt van traditionele instrumenten en elektronische klanken.
De Sonologieconcerten op het Koninklijk Conservatorium zijn ingebed in het onderwijs. De technische en logistieke voorbereidingen worden geheel door de studenten verzorgd. Naast werk van studenten staan er regelmatig elektronische klassiekers op het repertoire. Ook worden gerenommeerde buitenlandse componisten en improviserende musici uitgenodigd om hun werk op deze concerten te presenteren.
Door de uitstekende akoestiek van de zalen, de zeer professionele weergave-apparatuur en de artistieke kwaliteit van het geboden repertoire kan met recht gezegd worden dat dit al jaren de beste concertserie op het gebied van de elektro-akoestische muziek in Nederland is.

De programmering wordt t.z.t. bekend gemaakt op koncon.nl en de Facebook-pagina van het Koninklijk Conservatorium.

Details

Datum

wo 21 maart 2018 20:30

Locatie

Arnold Schönbergzaal, KC

Entree

Gratis