Sonologieconcert in Willem Twee

Het Instituut voor Sonologie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag heeft al zo’n 50-jarige traditie in onderwijs, onderzoek en productie op het gebied van elektro-akoestische muziek en computermuziek. Het Instituut neemt hierbij een duidelijk standpunt in als het gaat om het gebruik van technologie in de muziek: technologie is niet alleen een aanvulling op de bestaande muziekpraktijk, maar moet vooral worden gebruikt om nieuwe vormen van compositie en publieke presentaties van muziek en kunst te verkennen.

Een aantal keer per seizoen nodigt Willem Twee de studenten Sonologie uit om hun nieuwste werk in de Toonzaal te presenteren. Voor dit concert neemt het instituut zijn acht kanaals speakersysteem mee en zal er verschillend werk gepresenteerd worden door de studenten. Van elektronisch tot elektroakoestisch werk, audiovisuele presentaties of zelfontworpen instrumenten.

Voor de pauze is er acousmatisch werk van Margherita Brillada en Marija Rasa Kudabaite. Na de pauze presenteren we een acousmatische versie van de eerste twee delen uit Kurt Schwitters' Ursonate door Marie Guilleray en Kees Tazelaar, en Muziek voor het Maasproject van Jan Boerman in een ruimtelijke versie die we onlangs maakten voor de openluchtmanifestatie Sounding the Spui.

Voor meer informatie over het Instituut voor Sonologie: sonology.org

Details

Datum

22 april 2022 20.30

Locatie

Willem Twee, ‘s-Hertogenbosch