Spring Festival

Van 1 t/m 6 april viert de afdeling Compositie van het Koninklijk Conservatorium nieuwe muziek tijdens het jaarlijkse Spring Festival. Het Koninklijk Conservatorium en Korzo Theater staan 6 dagen lang bol van zinderende experimenten, bijzondere samenwerkingen en bij voorbaat al historische concerten. Toegang is gratis!

De afdeling Compositie is altijd een belangrijke broedplaats geweest voor nieuwe ensembles die zich specialiseren in hedendaagse klassieke muziek. Ensemble Klang en de New European Ensemble zijn 2 van die vele ensembles. Zij keren voor het 52e Spring Festival terug naar hun muzikale wortels om werken van huidige studenten Compositie uit te voeren.

Bijzonder dit jaar is de samenwerking tussen studenten van de afdelingen Compositie, Oude Muziek, Zang en de Dansvakopleiding. Speciale gast is componist Nicolas Collins, Amerikaans pionier en living legend. Hij maakte furore met het gebruik van microcomputers tijdens zijn live electronic performances. Het inmiddels wereldvermaarde Ensemble Klang brengt het collectief gecomponeerde muziektheaterstuk A Paradise Built In Hell in samenwerking met studenten van de KABK in première.

Dit programma wordt ondersteund door studenten van de afdeling Art of Sound.

Programma en meer informatie: springfestivalthehague.com

Lees hier het Programma

Details

Datum

1 april 2019 19:30

Locatie

Koninklijk Conservatorium en Korzo Theater

Entree

Gratis

Datum

2 april 2019 16:00

Datum

3 april 2019 16:30

Locatie

Arnold Schönbergzaal, KC

Datum

4 april 2019 19:30

Locatie

Arnold Schönbergzaal, KC

Datum

5 april 2019 19:30

Locatie

Arnold Schönbergzaal, KC

Datum

6 april 2019 20:30

Locatie

Korzo Theater