Geannuleerd: Spring festival - Das Lebewohl! Goodbye Maestro De Bondt

Evenement geannuleerd vanwege coronavirus

Om een verdere uitbraak van het coronavirus te beteugelen, hebben de autoriteiten per direct een verbod op evenementen met meer dan honderd personen afgekondigd. Tot nader order kunnen alle evenementen in het Koninklijk Conservatorium geen doorgang vinden.

Eerder gekochte kaarten worden terugbetaald. De meest actuele informatie vindt u op deze pagina.


Het Spring festival 2020 zal een historische editie worden. Wij staan groots en riant stil bij het afscheid van de pensioengerechtigde docent Cornelis de Bondt, niet alleen sleutelfiguur binnen de afdeling Compositie, maar ook nationaal als scherpe criticaster en visionaire actievoerder. Decennialang heeft Cornelis de Bondt in de voetsporen van Jan van Vlijmen, Hein Kien, Louis Andriessen en Dick Raaijmakers vele studenten opgeleid, niet alleen tot een goede vakmensen maar veel meer nog tot zelfbewuste en geëngageerde kunstenaars. Om zijn werk te beschermen en de autonomie van zijn kunst puur te houden besloot De Bondt jaren geleden om zijn werk terug te trekken uit de publieke arena.

In de afgelopen jaren werkte De Bondt aan een substantieel nieuw oeuvre dat wij willen eren met de première van vier nieuwe composities. De DOSlab Sonates voor piano zijn intrigerende, uiterst geconcentreerde composities, waarvan sommige zowel solo als tegelijkertijd kunnen worden uitgevoerd. In zijn nieuwe strijkkwartet kijkt De Bondt door Beethoven naar Bach en omgekeerd. Pianist Gerard Bouwhuis zal samen met verschillende pianisten de première verzorgen van Metamorphose I in een eerste versie voor keyboardensemble en als klap op de vuurpijl wordt het grootse Musica Recta voor groot ensemble en sopraan, geschreven met Reinbert de Leeuw in gedachten, in première gebracht in een samenwerking met de afdeling Klassieke Muziek van het KC en studenten van Codarts.

En er is nog veel meer te beleven. Tal van gerenommeerde maar ook aanstormende ensembles maken hun opwachting met nieuw werk van de studenten, zoals het meesterlijke New European Ensemble dat inmiddels vaste gast is op het Spring festival. Ensemble Spaceship, vorig jaar opgericht vanuit de afdeling Compositie, komt met een nieuw programma dat weer bol staat van vitaliteit. Dominic Jarlkarganova presenteert haar spectaculaire dance opera en de resultaten van tal van samenwerkingen tussen de verschillende afdelingen zullen worden gepresenteerd. Zoals het vocal project, ons eerste project met de saxofoonafdeling en een nieuwe editie van de samenwerking met studenten van de KABK, die zal resulteren in een intrigerende muziektheatervoorstelling tussen alle genres in.

2020 is het jaar waarin wij afscheid nemen van een groot KC coryfee maar ook wederom een jaar waaruit blijkt hoeveel schitterend compositorisch talent zich bevindt onder de jonge KC-studenten.

Meer informatie: springfestivalthehague.com
Extra event op 24 april

Samenwerkingspartners: Korzo Theater en Ensemble Oerknal
Dit programma wordt ondersteund door studenten van de afdeling Art of Sound.

Details

Datum

30 maart 2020 00.00 - 3 april 2020 00.00

Locatie

​Koninklijk Conservatorium & Korzo Theater​

Meer info

reserveren via korzo.nl (alleen voor de concerten in Korzo Theater)

Entree

Gratis