Strijkkwartetten en –octetten – Radio West Concert

Onder leiding van violiste Janet Krause bereiden twee strijkkwartetten van het Koninklijk Conservatorium een afwisselend programma voor waarin ze naast strijkkwartetten ook een octet uitvoeren.

Janet Krause is geboren in Canada en heeft viool gestudeerd bij Lorand Fenyves in Toronto en bij Davina van Wely in Amsterdam. Zij was jarenlang lid van de Salzburger Solisten, was primarius van het Dufy Kwartet en concertmeester van het Arion Strijkers Ensemble. Momenteel is zij aanvoerder in het Residentie Orkest en geeft zij les op de conservatoria van Den Haag en Amsterdam.

Sergei Rachmaninov (1873-1943) – Strijkkwartet nr 1
Romance
Scherzo

Armonia String Quartet
Yuting Lu & Ana Garcia Saguar, viool
Maria Angeles Chaparro Fuentes, altviool
Candela Mier-Teran de la Flor, cello

Anton Arensky (1861-1906) – Strijkkwartet nr. 2 in A op 35
Moderato
Thema en Variaties

Azalaïs String Quartet
Raquel Marin Garces & Alexandra Lopez Arca, viool
Elena Santana de la Rosa, altviool
Carla Pena Romero, cello

Dimitri Shostakovich (1906-1975) – Strijk octet op. 11
Prelude
Scherzo

Gespeeld door Azalaïs & Armonia strijkkwartet

****
Radio West Concert
Iedere maand vindt er een zondagmiddagconcert in de Nieuwe Kerk plaats. Studenten laten tijdens deze concerten aan een breed publiek horen wat zij in huis hebben en wat voor belofte zij voor de toekomst zijn. In een serie van tien concerten passeren klassieke muziek, oude muziek en jazz de revue. Een programma dat bovendien is samengesteld voor jong en oud. Voor slechts € 6,– inclusief gratis drankje zit u op de eerste rang bij de nieuwste generatie musici van ons land.

89.3 Radio West
Voor de thuisblijvers zendt Radio West de concerten steeds op zondag in de week erna uit in het programma Klassiek op West - tussen 7 en 9 (zowel ’s ochtends als ’s avonds).

Details

Datum

3 februari 2019 16:00

Locatie

Nieuwe Kerk, Spui 175, Den Haag

Entree

€ 6,– inclusief drankje