Students Present Festival

Het Students Present Festival is een eendaags festival met uitvoeringen voor extern en intern publiek. Het doel van het Students Present Festival is om studenten van de afdeling Klassieke Muziek de mogelijkheid te geven om hun eigen projecten op te zetten in samenwerking met hun medestudenten.

Studenten die deelnemen aan het festival worden begeleid in vorm van coaching, technische en logistieke support en de mogelijkheid van repetitieruimtes gebruik te maken.

NorPol
Eva en Sigrid hebben verschillende muzikale achtergronden en ontmoeten elkaar in de wereld van vrije improvisatie. Met tekeningen als compositie halen ze inspiratie uit verschillende muziekgenres zoals jazz, klassiek, hedendaags en funk.

'Om de kloof tussen performer en publiek wat kleiner te maken willen we de luisteraar via onze tekeningen uitnodigen in onze improvisatiewereld. Je hoort improvisatie en muziek geïnspireerd door Cathy Barbarian, en uiteindelijk krijg je ook de kans om met ons mee te improviseren.'

Legend and storytelling

Legend and storytelling, een optreden van een duo van Philippe Eugusyene, een zanger van de NAIP-afdeling, en Aruth Masrangsan, een pianist van de Klassieke afdeling. Ga mee in de verhalen van de muziek van Schubert, Ravel en Strauss, tot zelfs een lied over mystieke wezens in het diepe woud van de Amazone.

Berio volksliedjes

Toen Luciano Berio de arrangementen voor de 11 volksliederen schreef, wilde hij de luisteraar uitnodigen in de sfeer en wereld van elk traditioneel lied. Elk stuk heeft zijn eigen soundscape en stijl, en we hopen je mee te nemen op een reis over de hele wereld, door je dichter bij de muziek te brengen.

Details

Datum

4 november 2023 16.00

Locatie

Studio 1, Amare, Den Haag

Meer info

Gratis toegang, registratie niet nodig