Sweelinck Festival

Van 16 t/m 24 oktober gonst Sweelincks muziek door Amsterdam tijdens het Sweelinck Festival. Maar ook daarbuiten besteden organisaties, gezelschappen en individuen aandacht aan zijn 400ste sterfjaar. Sweelincks muziek is te beleven op allerlei manieren: in de oorspronkelijke vorm, als inspiratie voor muziek van nu en door zelf mee te doen. Als rode draad zijn deze drie thema’s door het festival te vinden.

Internationaal bekende musici en ensembles als Bob van Asperen, Catalina Vicens, Pieter Dirksen en Cappella Amsterdam brengen op het festival de vocale muziek en klavierwerken van Sweelinck ten gehore. Samen met Organisatie Oude Muziek worden concerten georganiseerd van de ensembles Doulce Mémoire uit Tours en het Gesualdo Consort uit Amsterdam. Sweelincks invloed reikte tot ver na zijn dood. Op het festival staan musici van nu die zich door Sweelinck laten inspireren.

We vragen alle externe bezoekers om een negatief testbewijs aan te tonen of een QR code middels de coronacheck app. Voor meer informatie klik hier.

Details

Datum

16 oktober 2021 12.00 - 23 oktober 2021 22.00

Locatie

Amsterdam – verschillende locaties

Meer info