Symfonieorkest Koninklijk Conservatorium en Codarts – Strippenkaartconcert

Ivan Hut, dirigent
Thomas Goff, dirigent
Karen Su, solist

Sergei Prokofjev
Ouverture over Hebreeuwse thema’s op. 34

Sergei Prokofjev
Vioolconcert nr. 1 in D op. 19

Sergei Prokofjev
Scythische suite op. 20

Het eerste strippenkaartconcert van dit seizoen wordt gespeeld door het Symfonieorkest Koninklijk Conservatorium en Codarts, en staat onder leiding van twee jonge dirigenten: Ivan Hut, masterstudent Orkestdirectie van Codarts, en Thomas Goff, masterstudent van de Nationale Master Orkestdirectie. Tijdens het Gergiev Festival in Rotterdam stonden zij ook voor het orkest tijdens de openbare masterclass met maestro Valery Gergiev.

Op het programma staan drie heel verschillende werken die Prokofiev tussen 1915 en 1919 gecomponeerd heeft. Het Eerste Vioolconcert begint en eindigt met een langzaam deel en heeft een scherzo als tweede deel. De latere Scythische suite was het eerste grote orkestwerk waarmee Prokofjev succes had.

Strippenkaartconcerten
Wegens het succes van de afgelopen jaren organiseert het Koninklijk Conservatorium dit seizoen voor de zevende keer een serie middagconcerten in combinatie met de Muzikale Strippenkaart. Bezoek mooie concerten en spaar tegelijkertijd voor een gratis concert van het Residentie Orkest. Bij de entree van de zaal krijgt uw strippenkaart een knipje en bij 4 knipjes kunt u met korting naar een van de concerten van het Residentie Orkest op zaterdag 11, zaterdag 25 of zondag 26 mei, zie residentieorkest.nl.

Details

Datum

20 september 2018 16:30

Locatie

Arnold Schönbergzaal, KC

Meer info

Dit is het eerste concert in de serie Strippenkaartconcerten.

Entree

Gratis

Datum

21 september 2018 12:30

Locatie

TivoliVredenburg, Vredenburgkade 11, Utrecht

Meer info

tivolivredenburg.nl
Dit is geen Strippenkaartconcert.

Entree

Gratis