Geannuleerd - Ottoman Baroque

In verband met de coronamaatregelen is het Open Festival van Amare afgelast. Dit programma gaat niet door. Een aantal activiteiten zal in afgeslankte vorm doorgang vinden. Meer informatie hierover vindt u via amare.nl.


In samenwerking met Muziekcentrum 1001 Nachten, Duygu Alkan en studenten van het Koninklijk Conservatorium

Een onderdeel van Project Wij Den Haag.

Mystieke crossover van composities uit de Barok
Een speciaal samengesteld orkest speelt het programma Ottoman Baroque. Een mystieke crossover van composities uit de Barok, waarin de invloed van Byzantijnse muziek hoorbaar is. Turkse musici spelen samen met studenten van het Koninklijk Conservatorium en scholieren van Muziekcentrum 1001 Nachten. Instrumenten die bespeeld worden zijn o.a. de klavecimbel, viool, altviool, cello, traverso, Turkse rietfluit, baglama en kemence. Duygu Alkan zal bovendien zingen. De eindregie is in handen van Annemarie de Bruijn.

Over Muziekcentrum 1001 Nachten
Muziekcentrum 1001 Nachten is een muziekschool waarin inspiratie, talentontwikkeling en verbindingen centraal staan in de Schilderswijk en Transvaal. Het muziekcentrum overbrugt de grootste drempels waar gezinnen tegenaanlopen bij het bespelen van een muziekinstrument: lesgeld, een instrument en de locatie. Inmiddels zijn er zo’n 500 scholieren bij het muziekcentrum aangesloten. De muziekschool is een initiatief van Ahmet Gür, afgestudeerd violist aan het Koninklijk Conservatorium.

Duygu Alkan is een zangeres en ud-speler gespecialiseerd in klassiek-Turkse, Ottomaanse en Anatolische volksmuziek. Ze studeerde Turkse muziek en vocale training aan het conservatorium in Izmir en doet nu een masterstudie aan CodArts Rotterdam. Samen met verschillende muzikanten treedt ze op sinds 2010 in onder meer Turkije, Irak, Nederland, Duitsland, Zweden en Cyprus.

Aan het programma werken verschillende studenten mee van het Koninklijk Conservatorium, van zowel de afdelingen oude muziek als klassieke muziek. Dit zijn onder andere Kaya Can Gür (viool), Albert Lincan (viool), Bugra Yüzügüldü (altviool) en Lente van Dijk (viool).

Dit project staat onder artistiek leiding van Paul Slangen.

Fotografie: Duyga Algan

Bekijk het gehele Open Festival.

Details

Datum

17 november 2021 14.00

Locatie

Theater de Vaillant

Meer info

Tickets: €3 via devaillant.nl

Datum

20 november 2021 13.00

Locatie

Conservatoriumzaal, Amare

Meer info

Tickets: Gratis, via amare.nl (dwalen door Amare)
Meer informatie