Concert HaFaBra-Directie

Unieke samenwerking tussen Windkracht 10 en het Koninklijk Conservatorium

Op zondag 16 februari zullen studenten van de afdeling HaFaBra-directie van het Koninklijk Conservatorium een speciaal concert leiden. De afgelopen maanden hebben de studenten diverse orkestraties gemaakt van composities van Joaquin Turina, Peter Iljitsch Tsjaikowsky en Bohuslav Martinu. De stukken - oorspronkelijk voor piano gecomponeerd - zijn door de studenten bewerkt voor dubbelblazerskwintet en slagwerk.

Bijzonder is dat de studenten hun eigen orkestraties zelf zullen dirigeren. In de aanloop naar dit concert hebben de studenten samen Windkracht 10 en onder begeleiding van dirigente Ali Groen aan de verschillende composities gewerkt.

De opleiding HaFaBra-directie van het Koninklijk Conservatorium staat onder de succesvolle leiding van Alex Schillings. Alumni van deze opleiding leiden talrijke professionele en amateurorkesten in Nederland en ver daar buiten.

De KC-studenten die op 16 februari zullen dirigeren zijn Alexis Artavanis, Antonia Dehmer, Jakob Gaede, Roberto Jiminez, Hardy Li en Matthijs Valkenwoud.

Details

Datum

16 februari 2020 17.00

Locatie

Marcanto Muziekcentrum - Groene Zoom 11, 2491 EJ Den Haag

Entree

Vrije gift