Geannuleerd - Workout Union

In verband met de coronamaatregelen is het Open Festival van Amare afgelast. Dit programma gaat niet door. Een aantal activiteiten zal in afgeslankte vorm doorgang vinden. Meer informatie hierover vindt u via amare.nl.


Kluster5, De Dutch Don't Dance Division & Pop-up Dance in samenwerking met De Nieuwe Regentes.

Onderdeel van project Wij Den Haag.

Ervaar nieuwe muziek vanuit je intuïtie door op live muziek te bewegen!
Het Haagse ensemble Kluster5 en De Dutch Don’t Dance Division slaan de handen ineen en ontwikkelen samen een workout voor fanatiekelingen uit de wijk Segbroek. Het ensemble speelt live het opzwepende en fysiek uitputtende Workers Union van Nederlands grote componist Louis Andriessen. Twee compositiestudenten van het Koninklijk Conservatorium, Amarante Nat en Maarten Bauer, schreven speciaal voor dit project de warming-up en cooling down.

Deelnemen
De work-out wordt op twee momenten gepresenteerd: zaterdag 6 november 2021 in park De Verademing in Segbroek en op zaterdag 20 november op het Spuiplein (buiten) voor Amare. Doe je mee? De workout is voor jong en oud, voor iedereen die niet vies is van een beetje zweet! Meld je aan om mee te doen aan de voorbereidende workshops, of sluit op 6 en 20 november spontaan aan bij de work-out. Aanmelden kan via het team van Pop-up Dance: info@pop-updance.nl.

Over Kluster5
De ongewone bezetting van het Haagse ensemble Kluster5 zorgt voor grote mogelijkheden in een breed scala aan muziekstijlen; van hedendaags klassiek tot crossover richting lichte muziek. Omdat Kluster5 vrijwel uitsluitend werken speelt die speciaal voor het ensemble geschreven zijn, laat het kwintet een nog ongehoord geluid horen.

Over De Dutch Don't Dance Division
Twintig jaar geleden ontstond De Dutch Don’t Dance Division (DeDDDD) in de woonkamer van Thom Stuart en Rinus Sprong. Inmiddels is een stevige community opgebouwd waar jonge kinderen kennis maken met het podium, dansers in opleiding en net-afgestudeerden leren om hun vleugels uit te slaan, gepensioneerden en minder mobiele mensen in beweging blijven en patiënten met M.S. of Parkinson een kans krijgen met hun lichaam te werken.

Over Pop-Up Dance
Het collectief Pop-Up Dance danst waar je het niet verwacht! Youri Jongenelen heeft zijn opleiding gevolgd aan het KC in Den Haag en heeft daarna een opleiding volksdans gevolgd aan de Hongaarse Dansacademie in Boedapest. Sinds 2011 danste hij bij o.a. het Internationaal Danstheater in Amsterdam. Julia Zuurbier heeft haar opleiding gevolgd aan De Nationale Balletacademie in Amsterdam. Zij heeft drie jaar gedanst bij De Dutch Junior Dance Division in Den Haag en heeft opgetreden met verschillende artiesten.

Amarante Nat is een jonge componist die sinds kort ook muziektheater maakt. Zij heeft een grote fascinatie voor de menselijke stem en het lichaam. Momenteel studeert ze compositie aan het Koninklijk Conservatorium.

Maarten Bauer studeert ook compositie aan het Koninklijk Conservatorium en volgt de minoren Klassieke Saxofoon, Klassieke Zang en Educatie. Bauer verbindt westerse klassieke muziek met andere wereldmuziektradities.

Dit project staat onder artistiek leiding van Paul Slangen.

Fotografie: Kluster5

Bekijk het gehele Open Festival.

Details

Datum

6 november 2021 15.00

Locatie

De verademing, Segbroek

Datum

20 november 2021 13.30

Locatie

Amare / Koninklijk Conservatorium Den Haag, Spuiplein 150, Den Haag

Meer info

Tickets: Gratis, via amare.nl (dwalen door Amare)
Meer informatie