Doe mee aan het AKO Zomerproject 2023

Het Atheneum Kamerorkest is op zoek naar getalenteerde jonge musici (14-24 jaar) die graag willen meedoen aan het Zomerproject van het Atheneum Kamerorkest (AKO) van het Koninklijk Conservatorium. We zijn op zoek naar musici op hobo, klarinet, fagot en contrabas. Als je het leuk vindt om uitdagende muziekprogramma’s te spelen in een jeugdorkest met een hoge muzikale vaardigheden, dan is deze auditie voor jou!

Deelname aan de auditie en aan het project is gratis. Aanmelden kan tot donderdag 13 april 2023.

Wie zoeken we

De auditie is open voor musici tussen de 14 en 24 jaar die in Nederland wonen. Om deel te nemen aan de auditie is een goed muzikaal niveau noodzakelijk. Kandidaten moeten een video-auditie doen voordat ze worden geaccepteerd.

De audities zijn open voor de onderstaande instrumenten:

 • hobo
 • klarinet
 • fagot
 • contrabas

Over het Atheneum Kamerorkest (AKO)

Het AKO is het orkest van de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium. Het AKO bestaat sinds 1985 en het is in de eerste plaats een strijkorkest. Meer en meer ontwikkelt het Atheneum Kamerorkest zich in flexibele samenstellingen, zoals een kleine bezetting met klavecimbel voor barokmuziek, een grote bezetting aangevuld met blazers voor het symfonische repertoire of grote strijkersbezetting voor het romantische strijkersrepertoire. Het orkest repeteert in het nieuwe gebouw Amare aan het Spuiplein Den Haag. Bekijk hier meer informatie over het orkest en over de School voor Jong Talent.

Ben je geïnteresseerd? Hieronder vind je meer informatie over het Zomerproject, de auditie en vervolg van de procedure.

Om deel te kunnen nemen aan het Zomerproject, is het noodzakelijk dat je op alle ondergenoemde data beschikbaar bent.

Programma
Rossini – Sinfonia uit ‘Il Barbiere di Siviglia’
Beethoven – Symfonie nr. 7

Planning
Za 13 mei 10.00 - 13.00 Conservatoriumzaal groepsrepetitie
Za 20 mei 10.00 - 13.00 Conservatoriumzaal repetitie
Za 27 mei 10.00 - 13.00 Conservatoriumzaal repetitie
Za 3 jun 10.00 - 13.00 Conservatoriumzaal repetitie
Za 10 jun 10.00 - 13.00 Conservatoriumzaal repetitie
Za 17 jun 10.00 - 13.00 Studio 1 repetitie
Za 24 jun 10.00 - 13.00 Studio 1 repetitie
Za 1 jul hele dag ‘t Geertje concert
Ma 3 jul vanaf 16.00 Conservatoriumzaal openingsconcert Zomerfestival

 1. Als je wil deelnemen aan de auditie, dien je je eerst aan te melden via dit formulier.
 2. Vervolgens maak je een video-opname, die je per e-mail verstuurt naar: m.costanzi@koncon.nl. Deze e-mail bevat de volgende onderdelen:
  a. Link naar je video-opname
  b. Digitale kopie van de partituur van het gekozen solostuk (als bijlage bij de e-mail)

  Let op: lees onderstaande informatie onder ‘Auditierepertoire’ en ‘Video-opname’ goed door voordat je je opname maakt.
 3. De auditiecommissie zal bestaan uit dirigent Leonard Kwon, hoofd Jong KC Muziek Annick van Gennip, productieleider Matteo Costanzi en eventueel een vierde lid. De selectie wordt gemaakt op basis van de video-auditie. De resultaten van de audities worden uiterlijk een week na de deadline van 13 april 2023 per e-mail naar de kandidaten gestuurd. Na een succesvolle auditie nemen musici deel aan een AKO Zomerproject of worden ze op de reservelijst geplaatst.
 4. Na een succesvolle auditie ben je voor minimaal één project lid van het AKO en wordt er van je verwacht dat je alle repetities en concerten van dat project meedoet. Succesvolle kandidaten krijgen de reiskosten terugbetaald.

De deadline voor aanmelding (formulier én video-opname) is donderdag 13 april 2023.

We kijken uit om naar je video-auditie te luisteren! Veel succes!
Team Jong KC

Het programma voor de video-auditie bestaat uit:

 • Één solostuk naar eigen keuze van maximaal 5 minuten, bij voorkeur contrasterend aan de geselecteerde orkestfragmenten. We adviseren je een solostuk te kiezen dat je goed beheerst en waarmee je niveau, kwaliteiten en techniek duidelijk zichtbaar worden. Pianobegeleiding is niet nodig.
 • Twee orkestfragmenten uit de voorgeschreven lijst auditierepertoire. Hieronder vind je de lijst inclusief de link naar de bladmuziek.

Hobo

Klarinet

Fagot

Contrabas

Elke kandidaat stuurt een video opname (beeld en geluid) via YouTube.

Checklist voor de opname

 • Je mag op geen enkel moment tijdens de opname spreken.
 • Geen pianobegeleiding nodig
 • Neem alles op met één camera en in één take, bij voorkeur van volledige lengte. De auditie moet één doorlopende opname zijn, net als bij een live auditie.
 • Je auditie duurt in totaal (auditiefragmenten + solostuk) maximaal 10 minuten.
 • Zichtbaar geen montage (gemonteerde audities kunnen worden uitgesloten)
 • Je auditievideo kan worden opgenomen met een smartphonecamera of tablet. Je hebt geen camera van professionele kwaliteit nodig.
 • Gebruik bij het opnemen van je auditievideo een ruimte zonder achtergrondgeluid.
 • Plaats je apparatuur voor een vlakke muur zodat de hoofdlichtbron van achter de camera komt en dat het beeld duidelijk je hoofd, schouders en romp laat zien.
 • Ga niet te ver van de camera of voor een raam staan.
 • Maak je geen zorgen als de resultaat niet 100% professioneel is; we begrijpen dat je niet in een professionele studio zit.
 • Vermijd zeer galmende akoestiek.

De opnames worden veilig opgeslagen en zullen zonder toestemming van de kandidaat niet voor enig ander doel worden gebruikt dan om discussie tussen juryleden mogelijk te maken.

Uploaden van de video

De video moet naar YouTube worden geüpload als ‘verborgen’ (zorg ervoor dat je niet ‘privé’ kiest). Mail deze samen met de partituur van je solostuk naar het e-mailadres zoals vermeld onder ‘Auditieprocedure’.