1-15 maart: schrijf je in voor je keuzevakken of minor

Gedurende het tweede, derde en vierde jaar van de bachelor is er keuzeruimte opgenomen in het curriculum zodat je je kan verbreden of verdiepen. Deze ruimte kan je invullen met keuzevakken of een minor. Deze vakken worden aangeboden door het Koninklijk Conservatorium, Codarts Rotterdam en de Universiteit Leiden. Keuzevakken zijn losse vakken die je kan kiezen op basis van je interesse. Een minor is een samenhangend vakkenpakket dat normaal gesproken over drie jaar verspreid is. Je hebt nu de kans om je keus te maken voor volgend studiejaar.

Het Koninklijk Conservatorium bied een grote variëteit van keuzevakken en minoren maar je kunt ook kiezen uit een aantal vakken bij Codarts Rotterdam. Het handboek onderaan deze pagina beschrijft alle KC keuzevakken en minoren en de vakken van Codarts. Je kunt ook kiezen voor een keuzevak aan de Universiteit Leiden. Dit is een goede optie indien je extra intellectuele en academische uitdaging zoekt binnen je studie aan het conservatorium. De Universiteit Leiden biedt jaarlijks ongeveer 1400 verschillende keuzevakken aan, die je kunt vinden in de e-Studiegids.

Binnen de vrije ruimte ‘electives/minors’ in het curriculum bieden we het vak External Activities – Career Development Office (CDO). In dit vak kun je studiepunten verdienen voor activiteiten die buiten het KC plaatsvinden. Dit kunnen professionele activiteiten zijn die je zelf georganiseerd hebt (lesgeven, concerten, etc.) maar ook professionele optredens die je wellicht via het Career Development Office (Podiumbureau) hebt verkregen. Je kunt CDO als keuzevak kiezen in bachelor II en III maar voor bachelor IV studenten die geen minor vervolgen is CDO een verplicht vak, waar ze zichzelf voor moeten inschrijven.

Het Bachelor Electives & Minors Handbook 2021/22 laat zien uit welke keuzevakken en minoren je kan kiezen, hoeveel studiepunten je nodig hebt, of je extra theorievakken moet kiezen en hoe je je moet inschrijven. Klik op de naam van een vak in de inhoudsopgave om de vakbeschrijving te zien.

Download hier

Meer informatie over de keuzevakken van de Universiteit Leiden:
FAQsKeuzevakken Universiteit Leiden

Vragen

We raden je aan om te overleggen met je tutor en docent voordat je je inschrijft.

Voor vragen rondom het aanmeldproces kun je terecht bij het Education Service Centre (ESC): studentadministration@koncon.nl

Voor inhoudelijke vragen over een bepaald vak kun je terecht bij de contactpersoon die genoemd staat in de vakbeschrijving.