Een veilig bezoek aan het Koninklijk Conservatorium

Na een lange tijd van concerten zonder extern publiek, zijn we erg blij dat we u weer bij enkele concerten van onze studenten mogen verwelkomen.
In deze tijd staat de veiligheid en gezondheid van onze studenten en medewerkers, maar ook die van onze bezoekers voorop.

Er zijn enkele concerten en open dagen waar wij ook extern publiek kunnen ontvangen. Om te zien of dit ook geldt voor het evenement dat u graag wilt bezoeken, kunt u kijken in de agenda op onze website: www.koncon.nl/agenda.

Evenementen met coronatoegangsbewijs
Voor voorstellingen en concerten waar extern publiek bij welkom is, vragen we bezoekers zich te registreren. Aanvullend vragen we u met de Corona Check app te tonen of u gevaccineerd, recent hersteld of getest bent. Ter verificatie vragen we dan ook naar uw ID-bewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs). Dit geldt voor bezoekers van 13 jaar en ouder.

Bij deze concerten en voorstellingen wordt de anderhalve meter afstand losgelaten. Daarnaast is ook een mondkapje niet meer verplicht. Het staat u natuurlijk vrij om deze wel te dragen tijdens uw bezoek. Ook vragen wij om, daar waar mogelijk, toch gepaste afstand te bewaren.

Hoe werkt het coronatoegangsbewijs? 
Bij binnenkomst in het theater scannen wij uw ‘coronatoegangsbewijs’. Via de CoronaCheck-app kunt u dit bewijs aanmaken in de vorm van een QR-code.  Download eerst de CoronaCheck-app uit de App Store of de Google Play Store.

Uw coronatoegangsbewijs kunt u op drie manieren verkrijgen:

 1. Een vaccinatiebewijs
  Met de CoronaCheck-app kunt u van uw vaccinatiebewijs een QR-code maken. Het gaat er hierbij om dat u volledig gevaccineerd bent. Zodra uw volledige vaccinatie geregistreerd is kunt u in de app inloggen met uw DigiD. 14 dagen nadat uw volledig gevaccineerd bent kunt u een vaccinatiebewijs aanvragen. Als u er bij de vaccinatie toestemming voor hebt gegeven, worden uw vaccinatiegegevens automatisch opgehaald bij het RIVM, de GGD of het ziekenhuis. Als dat niet automatisch werkt kunt u uw vaccinatiebewijs ook zelf toevoegen aan de app. Op de website www.coronacheck.nl leest u hoe u van uw vaccinatiebewijs een coronatoegangsbewijs maakt.
 2. Een negatieve testuitslag
  U hebt via www.testenvoortoegang.org een afspraak gemaakt voor een gratis coronatest en een negatieve testuitslag ontvangen van maximaal 24 uur oud. Via de testlocatie ontvangt u een code die u in de CoronaCheck-app of via www.coronacheck.nl omzet in een QR-code. Deze code scannen wij bij binnenkomst in de zaal of studio. Let op: U kunt de afspraak voor een coronatest pas 2 weken voor de datum van het evenement inboeken. 
  Uitsluitend testresultaten via Testen voor Toegang worden geaccepteerd.
 3. Een herstelbewijs
  Heeft u corona gehad en kunt u dat ook aantonen met een positieve PCR-test? Dan kunt u ook een zogenoemd herstelbewijs uploaden in de CoronaCheck-app. Dat gebeurt automatisch als u met uw DigiD inlogt op de app. Het werkt alleen als de positieve test tussen de 12 dagen en 180 dagen oud is.

De QR-code is uw coronatoegangsbewijs. Deze kunt u laten scannen bij de ingang van het concert of uitvoering. Vergeet niet om ook een identiteitsbewijs mee te nemen. De medewerker bij de ingang vergelijkt de gegevens van het legitimatiebewijs met die van het coronatoegangsbewijs.

  Heeft u geen smartphone?
  Dan kunt u het coronatoegangsbewijs ook uitprinten via de website CoronaCheck.nl. 

  Vragen
  Heeft u nog vragen omtrent uw coronatoegangsbewijs?
  Kijk dan op www.testenvoortoegang.org of op www.coronacheck.nl. Hier vindt u antwoord op hoe de CoronaCheck-app werkt en ook de meestgestelde vragen.

  U kunt natuurlijk ook altijd bij onze medewerkers terecht, door te bellen naar
  +31 70 315 15 15 of een mail te sturen naar info@koncon.nl