Elsbet Remijn

Docent Piano School voor Jong Talent

Elsbet Remijn (1988) kreeg haar eerste pianolessen van Farida Zeynal in Leiden. Vanaf 2004 studeerde Elsbet aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, op de Jong Talent-afdeling bij Marlies van Gent en vervolgens in de bachelor-opleiding onder de inspirerende leiding van Rian de Waal.

Na het behalen van haar bachelor-diploma studeerde Elsbet verder bij Ellen Corver, en in januari 2014 sloot zij haar studie aan het Koninklijk Conservatorium af met het behalen van haar master-diploma.

Elsbet behaalde prijzen op diverse concoursen, waaronder het Nationaal Concours van de SJMN en het Prinses Christina Concours. Op uitnodiging van dit laatste concours gaf Elsbet ook concerten Zürich en Genève, Zwitserland.
Masterclasses volgde Elsbet bij o.a. Igor Roma, Paul Badura Skoda, Geoffrey Madge en Vitaly Samoshko.

Samen met pianiste Claudette Verhulst vormt Elsbet het theatrale duo Beth & Flo. Klassieke recitals, opgeluisterd met gesproken en gezongen woord is hoe Beth & Flo het liefst concerten geven. Verrassingen en interactie spelen in ieder optreden een grote rol. Beth & Flo traden op in o.a. Het Concertgebouw Amsterdam, TivoliVredenburg Utrecht, de Philharmonie te Haarlem, de Oosterpoort te Groningen en in diverse andere zalen en theaters in Nederland. Ook gaven zij concerten in New York en op Sicilië.

Enkele van hun optredens werden uitgezonden op tv en radio, waaronder op Radio 4, RTL7, de Concertzender en Radio West. In oktober 2016 brachten Elsbet en Claudette hun eerste opnames uit onder de naam 'Een Vleugeltje Klassiek'. De enige echte Beth & Flo-USB-stick in de vorm van een vleugel!

Al vele jaren is Elsbet actief betrokken bij de zogeheten Classic Express; de rijdende concertzaal van het Prinses Christina Concours waarin basisschoolleerlingen enthousiast worden gemaakt voor klassieke muziek. En daarnaast werkt Elsbet met veel plezier op het Koninklijk Conservatorium als pianodocente bij PI – Muziek voor Kleuters.