Irma Kort

Docent Hobo en Vakmethodiek

Irma Kort is haar hobostudie begonnen aan het conservatorium Groningen, bij Frank Mulder. Na het afronden van de methodiek- en theoretische vakken heeft ze haar eerste en tweede fase bij Bart Schneemann aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag behaald. Bij Ron Tijhuis heeft ze althobo lessen  gevolgd tijdens haar tweede fase studie. Ook heeft ze in deze periode aan de Musik Akademie in Basel gestudeerd bij Omar Zoboli. 

Ze heeft masterclasses gevolgd bij Dominik Wollenweber, Stefan Schilli, Francoix Leleux, Hansjorg Schellenberger, Andreas Wittmann en Omar Zoboli. Kort na het afronden van haar studie is ze eerste hoboiste geworden in Het Balletorkest. Deze positie bekleed ze tot op heden. Ze maakt deel uit van het Martin Fondse Orchestra en zit in de vaste kern van het Nederlands Blazers Ensemble. 

Verder heeft ze als althoboiste gewerkt in het BBC Symphony Orchestra in Londen en heeft ze een uitgebreide freelance praktijk in de meeste Nederlandse orkesten en ensembles, waaronder de radio orkesten, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het ASKO- Schonberg ensemble. 

In Den Haag ontwikkelt ze met Club Ghazal concertformats en muziekprogramma’s voor kinderen van 0 tot 4 onder de naam #ukkieconcertjes. Verder heeft ze een uitgebreide les- en ensemblepraktijk voor amateurmusici. Onderzoek naar ontwikkeling van kinderen, leren en leerstrategieen staan in haar werk als docent centraal. De liefde voor het lesgeven geeft ze door aan haar studenten in de methodieklessen op het Koninklijk Conservatorium. Ook is ze werkzaam als vrijwilliger bij het instrumenten fonds van Musicians Without Borders. Het fonds gaat gericht op zoek naar instrumenten op de lijsten van projecten.