Jac van Steen

Hoofdvakdocent Orkestdirectie

Jac van Steen studeerde orkest- en koordirectie aan het Brbants Conservatorium.

Sinds zijn deelname aan het BBC Conductors Seminar in 1985, heeft zijn loopbaan een grote vlucht genomen en is hij op vele podia te gast, zowel in Nederland als bij de beste orkesten in Engeland, Duitsland en Zwitserland.

Daarbij bekleedde hij vaste posities als Chefdirigent en Muzikaal directeur bij het Nationaal Ballet, de orkesten van Bochum en Neurenberg, de Staatskapelle Weimar, de Opera en het Philharmonisch Orkest van Dortmund en het Musikkollegium in Winterthur. Tot voor kort was hij tevens vaste Gastdirigent van het BBC National Orchestra of Wales. Per 2013-14 is hij vaste gastdirigent van het Praags Symfonie Orkest en met ingang van 2014-15 eveneens eerste gastdirigent van het Ulster Ochestra in Belfast.

Hij heeft aan een breed scala van opnames voor de BBC gemaakt en onder zijn signatuur zijn talloze CD-opnames verschenen (o.a. bij Dabringhaus & Grimm, SOMM, Bridge Records, NMC) Naast zijn uitgebreide concert- en operapraktijk, geeft Jac van Steen les aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij ook zeer betrokken is bij de opzet en realisering van de National Masters for Orchestral Conducting (NMO). Daarnaast werkt hij regelmatig bij de Chetham School of Music, het Royal Northern College of Music in Manchester en de Royal Academy of Music en het Royal College of Music in London.

Meer informatie over Jac van Steen staat op de website van Marianne Herzberger: www.herzberger-artists.com/jac.