Karst de Jong

Music Theory Teacher

Karst de Jong studeerde Klassiek Piano bij Geoffrey Douglas Madge, Theorie der Muziek bij o.a. Diderik Wagenaar en Ineke Kien , en Jazz Piano en arrangeren bij Rob van Kreeveld en Frans Elsen aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Momenteel combineert hij lesgeven aan het KC met een positie aan de ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) in Barcelona, als professor in improvisatie en compositietechnieken.

Karst de Jong is actief als uitvoerend musicus, theoreticus, improvisator en leraar, met als missie om improvisatie een plaats te geven in het dagelijks leven van de hedendaags klassiek musicus. Hij heeft vele masterclasses gegeven aan internationaal gerenommeerde festivals en instituten zoals het Internationale Kamermuziek Festival Schiermonnikoog (2008 and 2009), het Piano-Pic festival in de Franse Pyreneeën (2009 and 2011), het Paul Badura-Skoda Muziek Festival in Vila-seca, Spanje (jaarlijks van 2011-2017), het Gümüslük muziek festival in Turkije (2012), de Valencia Internationale Piano Academie (2017), en recentelijk aan de 'Zukunftwerkstatt Improvisation' van de KUG Graz (2017), de Guildhall School of Music and Drama, CNSM Paris, Graz University of the Arts (KUG), de Piano Academy at Gulangyu in Xiamen, NYU Steinhardt school of Music New York, Senzoku Music University in Tokyo en het Yong Siew Toh Conservatory in Singapore.

Hij geeft regelmatig concerten met improvisaties in diverse stijlen, in vele Europese landen, de USA, China and Japan. Hij publiceerde vele artikelen over improvisatie en muziektheorie en gaf lezingen op vele internationale conferenties. Hij was lid van het oprichtingsbestuur van de Nederlands Belgische vereniging voor muziektheorie en was redacteur van the Dutch Journal of Music Theory. Karst de Jong maakte twee CDs met solo  piano-solo improvisaties getiteld "Improdisiac I & II". Hij woont momenteel in Barcelona.

website: www.karstdejong.com