Kathryn Cok - korte biografie

Hoofd Master Research

Hoofd Master Research

Kathryn Cok is geboren in New York, maar woont sinds 1996 in Nederland alwaar ze klavecimbel en fortepiano studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Kathryn is een veelgevraagd klavecinist, fortepianist en researcher aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. Zij verwierf haar doctorstitel aan de Universiteit van Leiden op het onderwerp Basso Continuo bronnen uit de Nederlandse Republiek 1620-1790.

Kathryn won de eerste prijs in het Concours voor barokinstrumenten in Brunnenthal in Oostenrijk. Ze werkt als solist en als continuo-speler met The Amsterdam Baroque Orchestra en andere gerenommeerde barokensembles zoals Het Nederlands Kamerkoor, Het Tulipa Consort, Musica Temprana, en Harmonie Universelle. Daarnaast werkt zij met vooraanstaande symfonieorkesten zoals Het Concertgebouw Orkest, the Deutsches Symphonie-Orchester Berlin en The Berliner Philharmoniker. Kathryn treedt regelmatig op als solist in de meest vooraanstaande oude-muziek festivals en concertseries zoals Festival Oude Muziek, Utrecht, Brunnenthaler Konzert Sommer, Amherst Early Music Festival en het Bodensee Festival.

Kathryn is medeoprichter van het Caecilia-Concert, een dynamische, internationale groep instrumentalisten gespecialiseerd in de uitvoering van zeventiende-eeuwse muziek, en Concerto Delaborde, een ensemble dat zich toelegt op achttiende-eeuwse muziek voor blazers en strijkers. Daarnaast vormt ze een duo met haar echtgenoot, de fagottist Wouter Verschuren. Zij voeren samen bekend en onbekend werk uit voor historische fagot en klavecimbel/fortepiano.

Bezig op het gebied van artistic research, geeft zij regelmatig lezingen over haar onderzoek, en draagt bij aan muziek gerelateerde tijdschriften zoals Harpsichord and Fortepiano magazine, Tijdschrift Oude Muziek en Early Music America.

Je kunt contact opnemen met Kathryn voor alle inhoudelijke vragen over research, voortgang van je onderzoek, vragen over supervisors, over een vervolgstudie, etc.