Shana Bossmann

Docent Piano

Toen ik 6 was namen mijn ouders mij mee naar een open dag van de muziekschool in Amsterdam. En je zou misschien denken dat ik zwichtte voor de piano, maar dat was niet zo.

Wat ik wel heel interessant vond was de trompet. Wow, wat een geluid kwam daar uit!

Alleen, ik was nog te klein en zou ik nog een jaar of 2 moeten wachten om op les te kunnen.

In de tussentijd deed ik een voorbereidend jaar waarin ik kennis maakte met allerlei instrumenten, en na dat jaar ging ik op pianoles. Ik had les van een docent die zijn eigen liedjes voor ons schreef en vond het wonderbaarlijk dat hij die allemaal zelf had bedacht. Hoe doe je zoiets?

Toen ik 11 werd mocht ik ook op trompetles. Later leerde ik mezelf gitaar spelen en ik zong. Ik was eigenlijk al een hele band in mijn eentje. Nu nog liedjes schrijven.

Daar begon ik mee toen kinderboekenschrijfster Anke Kranendonk mij vroeg liedjes te maken voor een theatervoorstelling. Zij schreef de teksten en ik de muziek.

Na 3 jaar jazz te hebben gestudeerd bij pianist Harmen Fraanje wist ik dat mijn kracht ligt in het verzinnen van muziek. Daarom ben ik naar de Popafdeling van het Rotterdams Conservatorium gegaan, waar ik alles leer over synthesizers, componeren, grooves en het vormgeven van je muzikale ideeën.

Naast mijn eigen studie ben ik al vroeg begonnen met lesgeven. Pianoles gaf ik voor het eerst toen ik 15 was, aan mijn buurmeisje dat mij door de muren heen hoorde spelen. Inmiddels geef ik privé pianolessen, les in de klas op basisscholen, of les aan 300 kinderen tegelijk! Maar dan werk ik gelukkig niet in mijn eentje…