Music at unusual venues in The Hague – Haagse Hout

Between Friday 20th and Sunday 22nd April, the young talents from the Royal Conservatoire will exchange their study rooms for various locations in The Hague, Haagse Hout.

Whether you already are a classical music enthusiast, or are looking for new experiences, or just happen to have some spare time – everyone is welcome at this third edition of the Chamber Music Festival. All day, musicians in various constellations perform music by known and lesser-known composers.

A special festival in which young musicians experience diverse audiences to connect people living in the same area through wonderful music.
On Saturday and Sunday, Kunstpost artists will paint or draw during the concerts. They are inspired by the musicians, the music, and the atmosphere.

The DiamantTheater, Stichting KunstPost and the Royal Conservatoire collaborate to make the various forms of art visible for the whole neighbourhood of Haagse Hout.


Download complete Programme

Programme

Check the Chamber Music Festival Haagse Hout programming below. Our students will be playing a diverse repertoire on various locations.

Download Programme OverviewS

Locations

Not sure where certain locations are? Check the map below.

Download Locations Map


Artist Biographies

Een terugkerend onderwerp in het werk van Anneloes Groot is muziek. Ze portretteert musici die aan het werk zijn in verschillende settingen en op diverse locaties. Ze werkt snel en weet op geheel eigen wijze haar wereld vast te leggen zonder alle details in te vullen is direct zichtbaar waar ze was en wat ze zag. Naast muziek is de stad in verandering een vast onderwerp in haar werk.

In Reza’s werk toont deze meester oog voor detail. Hij weet mensen zo te portretteren dat ze bijna levensecht zijn maar ook bomen en andere onderwerpen weet hij met veel gevoel voor detail vast te leggen en een eigen ziel te geven.

Vandaag gaat hij op een totaal andere manier te werk dan dat hij normaal doet. Hij gaat het experiment aan met aquarel en muziek. Zijn gevoel die de muziek oproept, vertaalt hij direct in kleur en harmonie. De snelheid van werken die dit type werk vereist, voegt in dit werk een extra dementie aan het werk toe.

Het werk van Andrzej Wawrzyniak wordt gekenmerkt door een bijzonder vorm- en kleurgebruik. Door uiterste concentratie en intuïtie ontstaan er beelden die raken aan het onderbewustzijn. Hij werkt niet vanuit een van te voren opgezet plan, maar laat de verf haar eigen taal spreken. Zijn schilderijen laten een theatrale beleving van het leven zien, zoals door de kunstenaar ervaren en beleefd. Frisse, heldere kleuren en tegelijkertijd een boeiende, psychologische diepgang, ook in het abstracte werk, zorgen ervoor dat het werk enorm raakt en blijft boeien. We kijken naar een sfeer van verstilling en bezinning, vorm gegeven door evenwichtige combinaties in kleur- en vlakverdeling. Zijn werk toont ons een karakteristiek schilder, die geheel op eigen kracht, zijn wereld heeft vorm gegeven. De verwantschap en affiniteit met Oost-Europese kunstvormen is duidelijk in het werk zichtbaar. Mystieke kracht, vorm gegeven met hedendaagse middelen en technieken.

Striptekenaar en illustrator Sabrina Kooijmans richt zich in haar werk op het vertellen van een verhaal. Hierbij is het belangrijk om ook die dingen te verbeelden die niet onder woorden gebracht kunnen worden. Muziek maakt een hoop gevoel los, dus gewapend met pen en aquarel accepteert Sabrina deze dans op papier en geeft ze vorm aan het vormloze.