Atheneum Kamerorkest speelt op City Proms Leeuwarden

City Proms is het grootste klassieke muziek festival in het Noorden, dat jaarlijks plaatsvindt in Leeuwarden. Dit jaar vindt het festival plaats van donderdag 23 juni tot zondag 26 juni. Er is een groot aandeel aan concerten, workshops en sociale projecten. Tijdens het festival kan je ontdekken dat klassieke muziek voor iedereen is!

Op het programma staat ook een concert van het Atheneum Kamerorkest van onze eigen School Voor Jong Talent.

Voor de jongste studenten van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag werd veertig jaar geleden een orkest opgericht. Een omgeving om samen muziek te maken en ervaring op te doen. Om te leren heel goed naar elkaar te luisteren, elkaar te vinden en te versterken. Een mogelijkheid om samen iets uitzonderlijks te realiseren.

De musici in het Atheneum Kamerorkest zijn gemiddeld tussen de 12 en 18 jaar oud. Het Atheneum Kamerorkest is voor de studenten een verrijking van hun opleiding. Ze leren over samenspel en samenklank, en ervaren wat het praktisch en professioneel vraagt om deel uit te maken van een orkest. Maar bovenal genieten ze van de muzikale samenwerking met klas- en studiegenoten, het uitvoeren van aansprekende stukken en het delen van hun spelplezier met het publiek.

Details

Date

Sat 25 June 2022 14.00 - 15:00

Location

Doopsgezinde Kerk, Leeuwarden

More info

Entrance fee

Gratis toegang, registratie niet nodig