Radio West Concert ECMA: Quasi Trio & Trio Aralia

Programma

Quasi Trio: W.A. Mozart (1761‐1791) - Piano Trio in C major, K548

Trio Aralia: M. Ravel (1875‐1937) - Piano Trio in a, M.67

Aralia Trio

Het Aralia Trio, Laureaat van de Internationaler Johannes Brahms Wettbewerb 2019 (Oostenrijk), is gevormd door een cosmopolitische koers: als pioniers van het ECMAster‐programma zullen ze de komende twee jaar hun studie vervolgen aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse in Parijs, het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen. Ze werden uitgenodigd als Ensemble in Residence tijdens het Roque d’Anthéron International Piano Festival en traden op bij festivals zoals Vues d’ensemble, op de ferme le Villefavard en Les routes de Provence. Met dank aan ProQuartet, een instituut voor kamermuziek, volgde het ensemble lessen bij meesters als Günther Pichler, Trio Wanderer en Tim Vogler. Het trio bestaat uit Ida Derbesse (viool), Magali Mouterde (cello) en Théodore Lambert (piano).

Quasi Trio

Het jonge Tsjechische Quasi Piano Trio is in 2014 in Praag opgericht door Marie Hasoňová (viool), Judita Škodová (cello) and Kateřina Ochmanová (piano). Op dit moment ronden zij hun master opleiding af aan de „Academy of Performing Arts“ in Praag en hebben zij een 2-jarige cursus in de klas van Trio Wanderer in Parijs reeds met succes afgerond. Daarnaast studeren zij sinds dit studiejaar tevens aan de „Hochschule für Musik und darstellende Kunst“(MDW) in Wenen, in de klas van Johannes Meissl en Avedis Kouyoumdjian. Als trio hebben zij masterclasses gevolgd bij onder ander P. Schuhmayer en H. Beyerle. Naast hun activiteiten in Tsjechië nemen zij regelmatig ook deel aan masterclasses en competities in het buitenland. Zij zijn laureaat van het „International Plovdid Chamber Music Competition“ en hebben prijzen ontvangen voor hun interpretatie van werken van Bohuslav Martinů.

Studenten van de European Chamber Music Academy

De European Chamber Music Academy (ECMA) is een samenwerkingsverband tussen Europese universiteiten, conservatoria en festivals op het gebied van kamermuziek. ECMA werd in 2004 opgericht en brengt de beste docenten en de meest talentvolle, jonge ensembles uit Europa bij elkaar.

Ook dit jaar landen jonge musici en hun internationaal vermaarde docenten in Den Haag om een week lang te werken aan hun artistieke ontwikkeling. De ensembles treden op verschillende podia in Nederland op. Het concert in de Nieuwe Kerk is een prachtige kans om in één van de mooiste zalen te genieten van kamermuziek op internationaal niveau.

Dit programma wordt ondersteund door studenten van de afdeling Art of Sound.

Kun je er niet bij zijn of wil je het concert nog eens terugluisteren? 89.3 Radio West zendt het concert een week later uit op zondag tussen zeven en negen (zowel ’s ochtends als ’s avonds) in het programma Klassiek op West.

Su 22/9 16:00 Azalaïs Quartet

Su 27/10 16:00 ECMA

Su 24/11 16:00 Brahms

Su 8/12 16:00 Stravinsky

Su 26/1 16:00 Early Music

Su 23/2 16:00 DNOA

Su 22/3 16:00 Piano section

Su 19/4 16:00 Chamber music festival

Su 17/5 16:00 Winning ensemble Grote Kamermuziekprijs

Su 7/6 16:00 Jazz ensemble

Details

Date

Sun 27 October 2019 16.00 - 17:00

Location

Nieuwe Kerk, Den Haag

More info

Entrance fee

€ 7,50