Cancelled: Ensemble Academie met Asko|Schönberg - Nieuw werk van Thomas Larcher

Event cancelled due to coronavirus

In order to curb a further outbreak of the coronavirus, the authorities immediately announced a ban on events involving more than 100 people. Until further notice, all public events at the Royal Conservatoire cannot be held.

Purchased concert tickets will be reimbursed. Current information can be found on this page.

Asko|Schönberg
Ensemble Academie
Awoiska van der Molen, beeldend kunstenaar

Larcher - nieuw werk
Larcher - Madhares
Kyriakides - Music for Anemic Cinema
Takemitsu - Landscape
Ayres - 34b

De relatie tussen beeld en muziek staat centraal in dit programma. Speciaal voor dit programma schrijft Thomas Larcher, als composer in residence bij Het Concertgebouw, een nieuwe compositie voor Asko|Schönberg en de Ensemble Academie. Thomas Larcher is gefascineerd door het werk van de Nederlandse fotografe Awoiska van de Molen waarin het landschap een prominente plek inneemt. Dit heeft geresulteerd in een samenwerking met Awoiska, die beeldmateriaal voor deze nieuwe compositie zal creëren. Daarnaast staat zijn derde strijkkwartet Madhares op het programma. De titel verwijst naar de Madares, de witte bergen nabij Anapolis.

In beide werken dient het landschap als inspiratie voor de componist. Dit concert wordt aangevuld met werken van Richard Ayres, Toru Takemitsu en Yannis Kyriakides.

Details

Date

Thu 2 April 2020 20.15

Location

Het Concertgebouw, Amsterdam

More info

Tickets: concertgebouw.nl

Entrance fee

€ 38,- Rang 1+ / € 31,- Rang 1 / € 25,- Rang 2 /