Johannes-Passion Livestream

Dit jaar kunnen veel traditionele passie-uitvoeringen niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Om toch in deze tijd een passie uit te kunnen voeren, brengt Ensemble Contrapunctus XI een nieuwe versie van de Johannes-Passion. Fagottist en arrangeur Matthias As (fagottist van het Pistache Rietkwintet) heeft de gehele Johannes-Passion van Bach gearrangeerd voor vijf rietblazers en zes zangers. Op donderdag 1 april zal hiervan om 20:15 uur een livestream te zien en te horen zijn vanuit de Waalse Kerk in Amsterdam.

Het arrangement is geschreven vanwege de aanhoudende coronapandemie, waardoor veel traditionele passiespelen niet kunnen doorgaan. De Johannes-Passion, een monument van reflectie en verstilling, past goed bij deze tijd. Het unieke aan deze versie voor elf musici (in tijden van corona, maar ook in de lijdenstijd voor Pasen) is de extreem kleine bezetting, waardoor de breekbaarheid van de muziek en die van de mens zelf aan het licht komen.

Ensemble Contrapunctus XI bestaat uit Matthias As (fagot), Bram Boesschen Hospers (basklarinet), Anna Fronczak (klarinet), Marrich Noordmans (saxofoon) en Maud Busschers (hobo); Chris Postuma (Evangelist/tenor), Hessel Vredeveldt (Jezus/bas), Heleen Bongenaar (sopraan), Carolina Alves Luís (alt), André Cruz (tenor) en Hidde Kleikamp (bas).

Details

Date

Thu 1 April 2021 20.15

Location

Online

More info