Muziek buiten de lijntjes

Vakoverstijgend werken vanuit muziek aan de hand van het creatieve proces

Vakoverstijgende muzieklessen ontwerpen die de leerlingen prikkelen om op onderzoek uit te gaan, hoe doe je dat? In het onderwijs in Nederland worden de verschillende vakgebieden, waaronder ook muziek, veelal los van elkaar aangeboden. De ontwikkelingen in het onderwijs vragen echter om het aanbrengen van samenhang tussen de verschillende vakgebieden, maar hoe pak je dat nu eigenlijk aan als het om muziek gaat?

Tijdens deze workshop ga je samen met mede vakdocenten, studenten en geïnteresseerden kennismaken met verschillende manieren om vakoverstijgende muziekonderwijs te ontwerpen. Vanuit een (vakoverstijgend) idee ga je aan de slag met het uitwerken van je idee, waarbij je gebruik maakt van het creatieve proces.

Suzanne Zandstra neemt je mee vanuit haar praktijkervaring op een basisschool in hartje Schilderswijk, en vanuit onderzoek tijdens de master kunsteducatie aan Codarts. Ze maakt gebruik van verschillende ideeën en theorieën over kunstonderwijs van o.a. Wolf Brinkman, Karin Kotte, Melissa Bremmer, Emiel Heijnen en Suzan Lutke. Deze nascholingsbijeenkomst wordt georganiseerd door het Koninklijk Conservatorium in samenwerking met Hogeschool Inholland, de Haagse Hogeschool en CultuurSchakel.

Aanmelden en doelgroep

  • De workshops zijn gratis, aanmelden is verplicht in verband met beperkte plek
  • Je kunt je aanmelden door een email te sturen aan: educatie@koncon.nl
  • Deze workshop is bedoeld voor: muziekdocenten, vakspecialisten muziek, leerkrachten met affiniteit met muziek en studenten van de opleiding Docent Muziek of vakspecialisatie muziek
  • Graag bij je aanmelding aangeven tot welke doelgroep je behoort.

Details

Date

Tue 4 October 2022 19.15 - 21:15

Location

Koninklijk Conservatorium in Amare Studio 1 (4e etage) Turfhaven 7 2511 DK Den Haag

More info

Inloop 19.00 uur