Cancelled: One Minute Symphony

Event cancelled due to coronavirus

In order to curb a further outbreak of the coronavirus, the authorities immediately announced a ban on events involving more than 100 people. Until further notice, all public events at the Royal Conservatoire cannot be held.

Purchased concert tickets will be reimbursed. Current information can be found on this page.

Residentie Orkest
Lawrence Renes, dirigent
Barbara Kozelj, mezzosopraan

One Minute Symphony
Dvořák – De middagheks
Wagner – Wesendonck Lieder
Brahms – Symfonie nr. 1

One Minute Symphony
Tijdens de Symphonic Fridays van het Residentie Orkest schuiven wereldberoemde solisten en dirigenten aan bij het Residentie Orkest om je onder te dompelen in het mooiste van twee eeuwen symfonische muziek. Aan het begin van elk concert in deze bijzondere serie gaat een One Minute Symphony in première. Voor dit project gaan studenten Compositie van het Koninklijk Conservatorium op zoek naar verhalen uit de stad Den Haag. Op basis hiervan schrijven zij een symfonie van één minuut die een paar weken later in première gaat, uitgevoerd door het Residentie Orkest.

Brahms 1
Twintig jaar deed Brahms over zijn Eerste symfonie, want wie kon Beethoven overtreffen? Brahms’ jarenlange worsteling resulteerde in een prachtige symfonie die als bijnaam De Tiende kreeg: een waardig opvolger van Beethovens Negende. De Nederlandse dirigent Lawrence Renes brengt verder Dvořáks symfonische gedicht De middagheks waarin een moeder haar onuitstaanbare kind bedreigt met een denkbeeldige toverkol. Maar plotseling staat de heks echt op de stoep. Mezzosopraan Barbara Kozelj schittert met de prachtige Wesendonck Lieder van Wagner.

Samenwerking Residentie Orkest en Koninklijk Conservatorium
Het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium hebben de afgelopen jaren aan unieke gezamenlijke projecten gewerkt, om positief bij te dragen aan het carrièreperspectief van de toekomstige generatie musici, componisten en muziekdocenten, en de toekomst van het professionele symfonieorkest. Zo bestaat er al enkele jaren een gezamenlijke masterspecialisatie voor talentvolle studenten om praktijkervaring op te doen in het symfonieorkest: de Orkest Master. De One Minute Symphony is een voorbeeld van de samenwerking tussen het orkest en de afdeling Compositie.

Details

Date

Fri 3 April 2020 20.00

Location

Zuiderstrandtheater, Den Haag

More info

Entrance fee

€26 / €33 / €38 / €47 / € 10,- <27