Bellitoni: Pieter Wispelwey speelt Elgar Cello Concert

Edward Elgar, Celloconcerto. solist: Pieter Wispelwey
Anton Bruckner, Zevende Symfonie

Jurjen Hempel is tien jaar de vaste dirigent van Symfonieorkest Bellitoni. Dat vieren we in dit programma met twee meesterwerken op de lessenaars.

Een potlood en wat papier. Toen de Britse componist Edward Elgar op een ochtend in 1918 wakker werd na een operatie, vroeg hij om dit schrijfgerei. Hij noteerde een melodie, niet wetende dat die aan de basis zou liggen van een van zijn beroemdste werken: het Celloconcert. We zijn er trots op dat meestercellist Pieter Wispelwey voor de derde maal terugkeert bij Bellitoni
Anton Bruckner’s latere symfonieën (niet alleen de Zevende, maar ook zijn Achtste en Negende) zijn elk afzonderlijk wel vergeleken met een Gotische kathedraal. Hij had er maar liefst zestig jaar op moeten wachten, maar nu kreeg hij dan applaus. Eindelijk begrepen ze hem. Met deze Zevende Symfonie bereikte Bruckner wereldfaam; geen van zijn werken heeft deze roem ooit kunnen overtreffen. Het was Jurjen’s grote wens om tijdens zijn jubileum bij Bellitoni juist deze symfonie te dirigeren.

Foto: Pieter Wispelwey, fotograaf Carolien Sikkenk
Details

Date

Sat 16 November 2019 20.15 - 22:15

Location

Arnold Schönbergzaal, Koninklijk Conservatorium

More info

Entrance fee

Adults: € 20,- CJP/<18 years old: € 15,-