Boekpresentatie 'Beweging in muziekpedagogiek'

16 April 2023

Op dinsdag 6 juni wordt het nieuwe boek Beweging in muziekpedagogiek: 10 jaar onderzoek en ontwikkeling voorgesteld, onder redactie van Thomas De Baets en Adri de Vugt.

We nodigen u van harte uit om de officiële boekpresentatie bij te wonen op dinsdag 6 juni om 17 uur in studio 4 (inloop vanaf 16.30) in het Koninklijk Conservatorium, AMARE, Spuiplein 150, Den Haag.

Gelieve uiterlijk op 30 mei uw aanwezigheid te bevestigen via deze link.

Beweging in muziekpedagogiek is de vijfde uitgave in de reeks Muziekpedagogiek in beweging. In deze editie kijken we terug op tien jaar onderzoek en ontwikkeling in het domein van de muziekeducatie, in Vlaanderen en Nederland. In dit boek staan verschillende auteurs stil bij de volgende thema’s: creativiteit, vakkenintegratie, inclusiviteit, technologie, de leerkracht en muziekonderwijs aan het jonge kind, en praktijdonderzoek.

Programma (ca 60 min)

  • Welkom door Margi Kirschenmann, Hoofd Educatie Koninklijk Conservatorium
  • Inleiding door Piet Hagenaars,voormalig directeur kunstmusea, het hoger kunstonderwijs en landelijke kenniscentra voor cultuuronderwijs, onderzoeker van cultuuronderwijsbeleid.
  • Boekpresentatie door redacteurs Thomas De Baets en Adri de Vugt
  • Drankje en mogelijkheid aankoop boek

Deze publicatie is een realisatie van de onderzoekscluster muziekeducatie van LUCA School of Arts, in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, en kwam tot stand met de financiële steun van LUCAbreakout.

Auteurs: Melissa Bremmer & Filip Verneert, Thomas Geudens & Suzan Overmeer, Benno Spieker & Luc Nijs, Mieke Van Uytvanck & Marjolein Wagemans, Christiane Nieuwmeijer, en Thomas De Baets, Tine Castelein & Adri de Vugt, en een voorwoord van Simon Van Damme.

Uitgever Euprint ed.