Elsbet Remijn

Teacher Piano School for Young Talent

Eigenlijk wilde ik al pianospelen sinds ik heel klein was... dat mooie grote instrument trok me heel erg aan, als mijn zus er op speelde maar ook als de piano stil in de kamer stond. Toen ik 9 jaar was, begon ik met pianolessen bij Farida Zejnal. Ik vond het heel leuk en het ging goed, maar ik riep altijd dat ik écht niet naar het conservatorium wilde! Want ik wist helemaal niet wat een conservatorium was... maar toen ik eenmaal ontdekte wat dat was, wilde ik niets liever dan daar studeren!

En op mijn 16e werd ik aangenomen, bij Marlies van Gent in de Jong Talent-afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ik deed mee aan concoursen en speelde voor het eerst kamermuziek. Na de middelbare school studeerde ik verder op het Koninklijk Conservatorium, bij Rian de Waal. Bijna vier jaar lang had ik les van hem, fijne en inspirerende uren aan de piano waarin ik steeds meer ging begrijpen van het vak!

In die tijd begon ik ook met het presenteren van concerten voor kinderen, bijvoorbeeld in de Classic Express van het Prinses Christina Concours. Dat vind ik misschien nog wel het allerleukste: spelen voor kinderen (en volwassenen) en uitleg geven of verhalen vertellen bij de muziek!

Nu heb ik sinds september 2011 les gehad bij Ellen Corver, en in januari ben ik afgestudeerd. Maar ik ben nog niet klaar op het conservatorium - ik ben namelijk toegelaten tot de Masteropleiding, dus ik ga de komende tijd nog heerlijk door met leren, musiceren en... lesgeven!